Kun Csaba élete első Európa Kupáján mérettette meg magát május utolsó hétvégéjén

Kun Csaba élete első Európa Kupáján mérettette meg magát május utolsó hétvégéjén

MEGOSZTÁS

Csaba az immár jól megszokott Kawasaki 400 nyergében futott neki a versenynapoknak a Szlovákiaringen.

A versenyszezon kezdete számára igazi kihívásokat tartogat, hiszen a tavalyi Magyar Bajnokság és Kupa SSP300 versenyei után egyszerre két nemzetközi szinten is magas mércével bíró megmérettetésbe csöppent, SSP300 kategóriában. Az AAIMC azaz hétköznapi nevén az Alpok Adria mellett, a számára legfontosabb FIM Europe SSP300 Kupa is egyszerre, megugorható akadály volt ezen a két napon.

Az alapos és változatos tavaszi felkészülések után reményteljesen vágott neki a szombati napnak. A rajt után a versenytáv felénél kis hibát követően, melynek során visszacsúszott pár helyezést, sikerült felküzdenie magát a hetedik helyre és itt intette le a kockás zászló.

Ez a pozíció 9 pontot ért neki a következő AAIMC fordulóra. Ugyanezzel a helyezéssel a FIME Kupa értékelésében negyedik lett, ami 13 pontot ér. Az MBH Bank Magyar Országos Bajnokságában is megemlítették az SSP300 kategóriában versenyző fiatalok nevét, hiszen elképesztően színes nemzetközi mezőnyben kellett helyt állniuk, mindenki nagyon igyekezett és remekül szerepelt.

Csabi nagy fába vágta a fejszét idén ezzel a versenysorozattal, de az NTR Team csapatvezetése is felkészültnek látta rá és láthatóan remekül teljesített egyik kedvenc pályáján. Hátravolt azonban a vasárnapi verseny, ami szintén két értékelést jelentett.

Itt sikerült megismételnie a szombati mutatványát, ugyanis hátracsúszott és onnan kapaszkodott fel a verseny végére, ezzel a neki drukkolókban hatalmas izgalmakat okozva. Azonban kevesebb ideje maradt az élre törni így az AAIMC-ben a kilencedik helyen -hét pont- intette le a kockás zászló, ami a FIME kupában a hatodik helyet -azaz 10 pontot- jelentette neki.

„Összességében nagyon jól éreztem magam az egész hétvégén. Sajnos a szabadedzéseket nem használtam ki eléggé a futóművem beállításának tökéletesítésére, így időmérő után kellett utána állítani, ami nem volt szerencsés dolog. Így a 12. helyre kvalifikáltam magam, de a versenyeken sikerült előrébb végeznem. Igazán örültem a helyezéseimnek, nagyon tetszik a versenysorozat, rendkívül nívós és nemzetközi erős mezőnnyel állunk rajthoz. A következő versenyen már teljes készültségben leszünk jelen.” – Összegzett Kun Csaba.

A következő verseny pedig ezen a hétvégén (06.17-18.), a Pannónia – ringen fog zajlani, szintén AAIMC, és FIME kupa Csaba részére, valamint az MBH Bank Országos Magyar Bajnokság következő fordulója is egyben, ahol mindig számon tartják az SSP300 kategória magyar fiataljait, értékelés nélkül is. Az NTR Team pilótája nagyon várja a fordulót, az eddig elért eredményekhez gratulálunk, a következő versenyhez pedig sok sikert kíván a csapat vezetőség!

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ