Kristoffersson új kihívás előtt áll az EKS JC-vel

Kristoffersson új kihívás előtt áll az EKS JC-vel

MEGOSZTÁS
Fotó: https://www.fiaworldrallycross.com/

A FIA RX világbajnoki címvédője Johan Kristffersson negyedik világbajnoki címének megszerzése érdekében egyesítette erőit a FIA RX konstruktőri világbajnoki címvédőjével az EKS JC csapatával. Így Johan Kristoffersson a legfrissebb fejlesztésűn Audi S1 EKS RX quattrojának volánja mögött vág neki az idei szezonnak.

Kristoffersson a világbajnokság történelmének legsikeresebb pilótája, 2017-ben, 2018-ban és 2020-ban világbajnoki címet szerzett és 61 futamból 24 alkalommal intette le a 32 éves svédet győztesként a kockás zászló.

Az eddigi eredményeit Kristoffersson Volkswagen Polo RX Supercar volánja mögött érte el, míg az idei szezonban Audi típusra vált az EKS JC csapatának a színeiben. A csapat a téli hónapokban jött létre, a jelenlegi két világbajnoki címvédő csapatból – Joel Christoffersson JC Raceteknik, illetve a Mattias Ekström EKS .

A FIA RX 2021-es szezonja július 23-24-én rajtol Spanyolországban, Barcelonában. A nyolc fordulós pontvadászat dupla futammal folytatódik a Nürburgringen, majd Höljesben, Rigában, Spában, Montalegréban és Lohéacban folytatódik, illetve fejeződik be.

Johan Kristoffersson: Először is nagyon elégedett vagyok, azzal, hogy egy teljes RX szezont versenyezhetek, egy új csapat színeiben, ami egy új  kihívás a számomra. Az EKS JC tudja, hogyan kell futamokat és bajnokságot nyerni. Már az első kétnapos teszt után láttuk, hogy tudunk egymástól tanulni és egymás tapasztalataiból csak profitálhatunk. Joel Christoffersson és az egész csapat szenvedélyes motivációval mindent meg fog tenni azért, hogy megvédjem a címemet és Enzóval [Enzo Ide] együtt a csapat világbajnoki címet is.

Amikor regnáló bajnokként elkezded a szezont, és a címvédés a célod, az bizony nem egy könnyű feladat. Ebben a helyzetben már készszer is voltam. Mindent meg fogunk tenni annak érdekében, hogy sikeresen megküzdjünk a végső győzelemért járó trófeáért.

Minden pillanatban kőkemény verseny lesz – ezért rallycross a rallycross – és sok, sok akció. Arra számítok, hogy keményen kell küzdenünk, amire készen állok és már most nagyon várom az első futamot az új autómmal, hogy lássuk hol is tartunk.

Mattias Ekström:

Ha nem tudod megverni, egyesítsd vele az erőid. Ez ilyen egyszerű. Sok nagyszerű csatát vívtam Johannal. Azt hiszem, hogy mindenki egyetért azzal, hogy egyedülálló képességekkel rendelkezik, ezért számomra tökéletesen megfelel az EKS JC 2021-es terveihez a versenyzők és csapat címek megszerzése terén.

Joel Christoffersson:

Johan a sportág legsikeresebb pilótája és nagyon örülök, hogy – a Red Bull, Ravenol, KYB és Blåkläder támogatásával – csapatunkban tudhatjuk Enzo [Enzo Ide] mellett. Tapasztalata és ismeretei segítségével Enzo számára is nagyszerű lehetőség, hogy tanulhasson a legjobbtól. A szezon kezdete előtt folyamatosan tesztelünk és biztos vagyok abban, hogy nehéz pillanatokat tudunk majd szerezni a versenytársainknak.

matezsoltee

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ