Kristoffersson és KYB Team JC a FIA WRX 2020-as trónján

Kristoffersson és KYB Team JC a FIA WRX 2020-as trónján

MEGOSZTÁS

A FIA World RX promótere az IMG, úgy döntött, a COVID-19 világjárvány árnyékában, hogy a december 12-13-ra tervezett németországi RX futamot, amely a FIA WRX 2020-as szezonzáró futamaként szerepel a versenynaptárban, lemondta. Így Johan Kristoffersson nyerte a pilóták, míg KYB Team JC csapata a 2020-as csapat világbajnoki címet.

Számos alternatívát követően született meg a döntés, amely végül a szezonzáró törléséhez vezetett.

„Mindnyájan nagyon vártuk ezt a premiert a versenypályánkon” – kezdte nyilatkozatát Mirco Markfort a Nürburgring ügyvezető igazgatója. „A FIA WRX szórakoztató és látványos sport, amely tovább színesíthette volna a porfóliónkat. Ennek ellenére ez a döntés minden érintett egészségének védelme érdekében elengedhetetlen volt. A Nürburgring az elmúlt hónapok során sikeresen bebizonyította, hogy a nézők által látható eseményei, a fertőzések elleni védelem összefüggésében is működhettek, a fertőzések számának meredek emelkedése miatt azonban most más a helyzet. Tárt karokkal várjuk a World RX-et a Nürburgringen 2021-ben.“

 

Johan Kristoffersson váltotta háromszoros világbajnokként Timmy Hanset.

ˇA legnagyobb tiszteletünkkel gratulálunk Johannak [Kristoffersson] és a KYB Team JC-nek a megnyert világbajnoki címeikhez” – jelentette ki Paul Bellamy, az IMG motorsport-eseményekért felelős alelnöke. „Csalódottak vagyunk, hogy nem tudtuk megrendezni az utolsó idei futamunkat Németországban, ugyanakkor nagyon büszkék vagyunk erre a szezonra, amelyet idén produkáltunk, ezekben a korábban nem látott időkben. A legmélyebb hálánkat szeretnénk kifejezni minden futamrendezőnek, partnerünknek és a rajongónknak. Köszönjük a türelmüket és a folyamatos támogatásukat.”

Fotó: FIAWorldRallycross.com

matezsoltee

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ