Következik a Kassa Rallye – SRTH

Következik a Kassa Rallye – SRTH

MEGOSZTÁS

1S0A0490

Ritkán látható kiváló teljesítménnyel, nagyszerű sorozattal nyerte meg az idei Országos Rallye Bajnokságot Herczig Norbert és Bacigál Igor. A Skoda Rally Team Hungária kettőse ugyanis az esztendő eddigi részében nem talált legyőzőre.

Az ötös győzelmi sorozat után méltán lehetnek elégedettek és boldogok, hiszen nagyon hamar, már július utolsó napjaiban bebiztosították a címvédésüket. Norbi és Igor soha nem felejti el azt az ünneplést, ami Székesfehérváron fogadta őket. Hosszú percekig szólt a vastaps, folyt a pezsgő, a csapat és a szurkolók méltóképpen ünnepelték meg a régi-új Bajnok párost. Az élet azonban megy tovább, az előttünk álló hétvégén már Kassán, a közös rendezésű magyar-szlovák futamon találkozhatnak egymással a magyar mezőny legjobbjai, így kérdés volt, hogy az eddigi eredménytől függetlenül Herczigék ott lesznek-e a rajtvonalnál?

Mint kiderült, számukra ez nem volt kérdés!

–  A szabályok értelmében a 2016. évad nyolc futamából a két legrosszabb eredmény nem számít bele az értékelésbe – emlékeztetett Herczig Norbert. – Nekünk eddig öt győzelmünk van, nyilván ezeket a sikereket nem fogjuk eldobni. A versenyzést azonban nagyon szeretjük, ezért számunkra nem az volt kérdés, hogy ott leszünk-e a Kassa Rallye-n, csak az, hogy milyen módon. Végül a döntésünk az előfutásra esett. Igornak ráadásul hazai a közeg, ezért fontos számunkra, hogy a Felvidéken is megmutassuk magunkat. Nem mellesleg pedig már évek óta hagyomány, hogy a szlovák szervezők technikás, de tempós pályákat jelölnek ki a kassai versenyre, ezért egész biztos, hogy idén is ízig-vérig rallys gyorsokon autózhatunk majd, ahol mi már felszabadultan, tét nélkül tehetjük, ezért ezt semmiképpen sem szeretnénk kihagyni.

1S0A0598

Herczig Norbert néhány gondolat erejéig már az idei esztendő hetedik futamára, az októberi Mecsek Rallye-ra is kitért. Mint mondta: azt sem hagyják ki, Pécsett is ott lesznek a rajtvonal mögött, igaz nem az R5-ös Fabiaval. A tervek szerint a márka marad, de egy Octavia WRC-vel indulnak.

– A folytatás szempontjából lényeges, hogy versenyben maradjunk, egy pillanatig se veszítsük el azt a ritmust, ami a szezon első felében megvolt – folytatta Herczig Norbert. – Ugyanakkor az is tény, hogy a pontversenyben megszerzett, behozhatatlan előnyünk alakítja az előttünk álló két hónap programját, tehát vérmes reményeink erre az évre már nincsenek, de hiányozni sem szeretnénk a mezőnyből.

1S0A0230

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ