Kovács Zoltán, Oláh Barnabás és Surányi Zoltán a Magyar és Nemzetközi Bajnok!

Kovács Zoltán, Oláh Barnabás és Surányi Zoltán a Magyar és Nemzetközi Bajnok!

MEGOSZTÁS

A Tomracing Motorsport utánpótlás csapata remekelt az idei szezonban és az év végi díjátadó ünnepségen háromszor is értük szólt a magyar himnusz

 

A Tomracing Motorsport rendkívül büszke fiataljaira, akikkel ebben a szezonban kezdett el foglalkozni a gyorsasági motorsport utánpótlás keretein belül. Négy ifjú tehetséget, Babonics Márkot, Oláh Barnabást, Surányi Balázst és Kovács Zoltánt felkarolva kezdték meg a 2016-os bajnoki esztendőt, mellettük Surányi Zoltán versenyzőként, mentorként, szerelőként és nem utolsó sorban apaként állt helyt valamennyi versenyen.

A MAMS Utánpótlás és Rövidpályás Országos Bajnokság mellett az Ifjusági Nemzetközi Motoros Bajnokság ünnepélyes díjkiosztóját a hétvégén tartották a szlovákiai Somorján.

Kovács Zoltán, 8 éves – PW50 kategória – Magyar Bajnok és Ifjúsági Nemzetközi Bajnok

Zoli teljesítménye elképesztő volt a szezonban, az idei évben 12 versenyből 10-et megnyert, olykor szoros csatákban, olykor pedig toronymagasan, ezért joggal volt boldog az ünnepségen:

„Nagyon örülök az első helyezésnek, nagyon szeretek motorozni és versenyezni és alig várom, hogy kipróbáljam az új motoromat!”fogalmazott röviden és tömören a legkisebb Bajnok, aki jövőre már egy Honda NSF 100-as nyergében fog motorozni.

kovacs-zoltan

Oláh Barnabás, 10 éves – Mini Gp Pro kategória – Magyar Bajnok és Ifjúsági Nemzetközi Bajnok

Barnabás első szezonja volt ebben a kategóriában és évközben még motort is váltott, mellyel nagyon hamar sikerült összeszokni és jöttek is az eredmények. A bajnokság az utolsó fordulóig nyitott volt és végül három futamgyőzelme és megannyi dobogós helyezése után joggal örülhetett a bajnoki címnek:

„Boldog vagyok, hogy megnyertem a MiniGP Pro kategóriát, ahol most mentem először! Sokat edzettünk év közben, voltak jó és rossz versenyek és nagyon erősek voltak az ellenfelek is. Jövőre is ezzel a motorral fogok versenyezni, szeretnék még gyorsabb lenni a pályákon és már várom a következő szezont! – jelentette ki Barnus, aki a tervek szerint jövőre címvédő akar lenni.

olah-barnabas
Surányi Balázs, 10 éves – Mini Gp kategória – Magyar Bajnokság 5. helyezet, Ifjúsági Nemzetközi Bajnokság 6. helyezett

Balázs a MiniGP 26 fős mezőnyében érte el az a remek eredményt, és az egyik futamon elszenvedett komoly balesete miatt 3 futamot is ki kellett hagynia, de utána ugyanúgy küzdött a pályán:

„Örülök az eredménynek, de nagyon nehéz szezon volt, és az a bukás is rossz volt. Nagyon élveztem a versenyeket és a csatákat, sőt a legjobb az utolsó előtti verseny volt ahol a német bajnokság versenyzői ellen mentem, akiknek erősebbek a motorjaik. Velünk megint jó lenne motorozni! – mondta el Balu, aki apja mintájára a robogó versenyzésben is helyt állt, és még nem dőlt el jövőre hol folytatja.

suranyi-zoltan-es-balazs
Surányi Zoltán – Scooter Racing kategória – Magyar Bajnok

Zoli szerelőként közel áll a sporthoz, de a versenyzést barátai unszolására csak nemrég kezdte el, és nemhiába. Három futamgyőzelem mellett stabil motorozással lett Magyar Bajnok a 12 fős magyar-szlovák-cseh mezőnyben:

„Ma értem is szólt a himnusz, most már tudom, hogy mit éreznek a győztesek! Nagyon boldog vagyok, hogy háromgyerekes családapaként ilyen eredményt értem el és baráti segítségeken kívül külön köszönöm feleségemnek, Andinak támogatását és kitartását,ami ehhez kell, mert nélküle nem lehetett volna! Büszke vagyok a fiamra az idei szereplése kapcsán, ahogy felállt a bukásból és ahogy küzdött egész évben. Folytatjuk, amit elkezdtünk!” – zárta mondandóját Suri.

suranyi-zoltan

Biel Richárd – csapatvezető:

„A motorsport egy teljesen új szegmensébe kezdtünk az idei évben és nem voltak elvárásaink a fiúkkal szemben. Időben akartunk elkezdeni foglalkozni velük, hogy a több éves tapasztalatainkat a szülők segítségével már most kamatoztatni lehessen és ne a családra háruljon minden már a kezdeti fázisokban is. Úgy gondolom az elért eredmények magukért beszélnek és a fiúk sikere egyben a család és a mi sikerünk is. Csak gratulálni tudok az egész éves teljesítményükért, rendkívül büszke vagyok rájuk és szeretek velük és értük dolgozni! Ez volt az első évünk az utánpótlás neveléssel, de nem az utolsó és folytatni fogjuk a fiúkkal az elkezdett munkát. Miklósy Tamással együtt azért dolgozunk, hogy a folytatás is ugyanilyen boldogságban teljen!” – közölte Biel Richárd, csapatvezető és társtulajdonos.

Fotók : Háfra Zsolt

A csapattal kapcsolatos hírek elérhetők itt, a facebook oldalon is.

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ