Kovács Bálint: „Hiszek magamban, ezért dolgozom már hónapok óta!”

Kovács Bálint: „Hiszek magamban, ezért dolgozom már hónapok óta!”

MEGOSZTÁS

Maximálisan felkészült a H-Moto Team motorosa az újabb nagy kalandra, a hétvégén Le Mans-ban rendezendő legendás 24 órás vb-futamra

Kovács Bálint: „Hiszek magamban, ezért dolgozom már hónapok óta!

A tavalyi remeklést követően idén ismét bizonyíthat Kovács Bálint az Endurance világbajnokság talán legismertebb viadalán, a Le Mans-i 24 óráson. A H-Moto Team 20 éves motorosa a Wojcik Racing Team színeiben most is ott lesz a legendás versenyen.

Fantasztikusan szerepelt tavaly Kovács Bálint élete első 24 órás versenyén az Endurance-világbajnokság legendás versenyén, a Le Mans-i viadalon. A H-Moto Team 20 éves motorosa a lengyel Wojcik Racing Team színeiben állhatott rajthoz, mégpedig egy Yamaha YZF-R1 nyergében. Miután egyik csapattársa, a francia Sylvian Barrier a rajtot követően belekeveredett egy tömeges bukásba, azonnal kórházba kellett szállítani, így a magyar versenyző a lengyel Artur Wielebskivel kettesben volt kénytelen teljesíteni a távot úgy, hogy az ellenfeleknél hárman válthatták egymást a versenyzők.

Bálint akkor összesen 500 percet töltött a pályán, ezalatt 1400 kilométert tett meg, ami 11 felmenetelből 335 teljesített körnek felelt meg. Nem kevesebb, mint 11 szett gumit fogyasztott el, és a legjobb körideje 1:39.099 volt, ami az egész mezőnyt tekintve a tizedik legjobb idő.

Idén óvatosabb volt a Wojcik Racing Team csapatfőnöke, és összesen nyolc pilótát nevezett – köztük a H-Moto Team motorosát – a legendás vb-futamra, és közülük a szabadedzéseken a hat legjobb időt elérő versenyző indul a 24 órás viadalon, míg ketten tartalékként végig a csapat rendelkezésére állnak. Bálint kijelentette, tavaly bebizonyította, hogy lehet rá számítani, és biztos abban, hogy be tudja verekedni magát a hat fős csapatba.

„Azt hiszem, készen állok. A sikeres rehabilitációmat követően sikerült egy igen erős és intenzív felkészülést végigcsinálnom, amelyeket remekül egészítettek ki a kis-, és nagypályás motoros edzések és tesztek. Jó formában érzem magam, és annak ellenére bízom a csapatba kerülésemben, hogy a mostani motorral nem mentem, illetve az alkatrészhiány miatt a hivatalos teszten sem tudtunk részt venni. Ugyanakkor megvannak a tavalyi adatok, ezek alapján a beállítások terén bőven van kiindulási alapunk. Hiszek magamban, azért dolgoztam hónapok óta, hogy bekerüljek a csapatba. Tavaly ketten csináltuk végig, bizonyítottam, hogy képes vagyok a legnagyobb feladatok végrehajtására” – jelentette ki Kovács Bálint, aki tegnap már elutazott Le Mans-ba, míg mától már a pályára is gurulhat új motorjával.

A H-Moto Team csapatfőnöke szerint minden adott ahhoz, hogy Bálint harmadszor is teljesítsen egy EWC vb-futamot, ráadásul a másodikat Le Mans-ban.

„Újra belevágunk a nagy “kalandba”, hiszen tavaly Bálint meghódította Le Mans-t, és idén is ott lesz a rajtvonalon. Büszke vagyok arra, hogy a Wojcik Racing Team idén is bizonyítási lehetőséget ad Bálintnak az egyik versenymotorján. Nem véletlen, hogy a tavaly történtekből tanulva idén nyolc pilótát hívtak meg, és bizony komoly nevekkel szemben kell Bálintnak kivívnia a csapatba kerülést. Rengeteg tapasztalatot gyűjtött tavaly mind a pályáról, mind a motorról és a gumiról, így magabiztosan várjuk az idei kihívást. Ebben a megváltozott helyzetben egyetlen célunk idén, hogy Bálint a lehető legtöbbet tudja motoron tölteni itthon és a nemzetközi mezőnyben, és tovább folytatódjon a fejlődése. Ebben segíthet ez a 24 órás vb-futam is” – fogalmazott Kelemen Krisztián.

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ