Kovács Bálint dobogóval köszönt el Katartól

Kovács Bálint dobogóval köszönt el Katartól

MEGOSZTÁS

A H-Moto Team 16 éves versenyzője a hatodik helyen zárt összetettben a Losail Ázsia Bajnokságban


Fantasztikus eredménnyel zárta Kovács Bálint a katari nemzetközi bajnokság Superstock 600-as kategória utolsó, ötödik versenyhétvégéjét. A H-Moto Team 16 éves tehetsége az első futamon hatalmasat küzdve az ötödik helyen zárt, ám utána a másodikon idei legjobb teljesítményét nyújtva ismét dobogóra állhatott, így végül összetettben a hatodik pozícióban zárta a Losail Ázsia Bajnokságot.

Nagy lehetőséget kapott Kovács Bálint csapatától azzal, hogy a téli felkészülési időszakban végig versenykörülmények között készülhetett fel a 2018-as feladataira. A H-Moto Team fiatalja ugyanis egy egész szezont teljesíthetett a katari nemzetközi bajnokság Superstock 600 kategóriájában. A 16 éves motoros egy Kawasaki nyergében az elmúlt versenyhétvégén már az utolsó, ötödik fordulót teljesítette a Losail Ázsia Bajnokságban. Természetesen Bálint most is mindent megpróbált megtenni a jó szereplésért, és pályafutása első éjszakai futamain katari szereplésének legjobb eredményét produkálta. Amíg az első versenyen ötödik rajtkockából indulva végül a pozícióját megtartva az ötödik helyen végzett, addig a második versenyen parádés teljesítményt nyújtva a harmadik helyen ért célba. A fiatal tehetség olyan mezőnyben állhatott fel a dobogóra, ahol olyanok találhatóak, mint a korábbi WSBK versenyző, Saeed Al Sulaiti, valamint a Moto2-ben is bemutatkozó Mashel Al Naimi. Bálint a hétvégi szereplésével összetettben a hatodik helyen végzett a Losail Ázsia Bajnokságban, és tökéletesen felkészülve várja a hazai és németországi versenyszezont.


Mivel ezúttal csak egy hét telt el az előző versenyem óta, nagyon bíztam abban, hogy sikerül egy igazán jó eredménnyel zárnom a katari szezonomat. A szabadedzéseken használt gumikon is képes voltam a múltkori legjobb időmet ismételten megfutni, így tovább nőtt az önbizalmam, és az időmérőn aztán végre sikerült az áttörés, és a lassan védjegyemmé vált hatodik pozícióból sikerült feljebb lépnem, így ötödikként várhattam a rajtot. Végig jó tempóra voltam képes, és noha ötödik lettem, de a dobogótól mindössze három másodperc választott el. A második futamon egy nagyon jó rajt után itteni szezonom legjobbját nyújtva végig az élmezőnyben harcoltam, végig ott volt az esélye annak, hogy akár a legjobbakat is elkaphatom, ám végül a harmadik helyet tudtam megszerezni, így immár másodszor tudtam itt Dohában dobogóra állni. Ennél jobb zárást el sem tudtam volna képzelni, és a most elért eredményeim nagy érzelmi löketet adnak az év további feladataihoz” – fogalmazott Kovács Bálint, aki legközelebb jövő hétfőn, a magyar bajnokság első futamán áll rajthoz, igaz, itt már egy ezres motor nyergében.

A csapat sportigazgatója teljes mértékben elégedett volt tanítványa teljesítményével, és bízik abban, hogy a most mutatott forma egész szezonban kitart majd Bálint számára.

A múlt heti technikai gondok miatt picit csalódottan, de bizakodva vágtunk neki az utolsó versenyhétvégének. Éreztem, hogy ezúttal Bálint képes lehet a kiugró teljesítményre, hiszen kihagyás nélkül, ugyanakkor pihenten várta a hétvégét, ráadásul már tökéletesen sikerült alkalmazkodnia a helyi körülményekhez. Egészen elképesztő teljesítményt nyújtott, hiszen egyrészt megjavította eddigi legjobbját, másrészt végig versenyben volt a legjobbakkal, és ismét dobogóra állhatott élete első éjszakai versenyét követően. Az itteni teljesítménye igencsak bizakodásra adhat okot az egész, most kezdődő versenyszezonra kivetítve, hiszen rengeteget tanult és fejlődött a bajnokság során, amit biztos, hogy kamatoztatni tud majd az európai versenyeken is” – mondta Rizmayer Gábor.

A bajnokság végeredménye: 1. Saeed Al Sulaiti 211 pont, 2. Mashel Al Naimi 180 pont, 3. Nasser Al Malki 165 pont, 4. Abdulla Al Qubaisi 153 pont, 5. Fahad Al Sowaidi 113 pont, 6. Kovács Bálint 98 pont.

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ