Kovács Bálint: „Csak motoroztunk, a hangsúly a pálya megismerésén volt”

Kovács Bálint: „Csak motoroztunk, a hangsúly a pálya megismerésén volt”

MEGOSZTÁS
 • 2022. május 22., vasárnap

  A két hét múlva rendezendő 24 órás vb-futamra a viadal helyszínén, a legendás spa-i aszfaltcsíkon készült fel a H-Moto Team élversenyzője az EWC hivatalos tesztjén

  Kovács Bálint: „Csak motoroztunk, a hangsúly a pálya megismerésén volt

  Június első hétvégéjén rendezik meg az Endurance világbajnokság újabb 24 órás viadalát, mégpedig a legendás belga pályán, Spa-Francorchampsban. Mivel az aszfaltcsíkon két évtizede nem rendeztek motorversenyt, így a FIM hivatalos tesztet tartott a belga pályán, melyen Kovács Bálint, a H-Moto Team versenyzője is részt vett. A 20 éves motoros elmondta, maximálisan felkészült a versenyre, ahol ezúttal a Superstock 1000 kategóriában áll rajthoz.

  Rövidesen új fejezet íródik az eredményekben igencsak gazdag eddigi pályafutásában Kovács Bálintnak, miután a H-Moto Team élversenyzője a lengyel Wójcik Racing Team tagjaként rajthoz áll az idei Endurance-világbajnokság következő, Spa-Francorchampsban rendezendő 24 órás vb-futamán. A Spa-i 24 órás június 4-én délután egykor indul, és június 5-én, pünkösdvasárnap 13 órakor ér véget.

  Miután a legendás belga pályán 20 évvel ezelőtt rendeztek utoljára motoros vb-futamot, így a héten hivatalos tesztet szerveztek a versenyzők számára, melyen szinte valamennyi csapat és motoros részt vett. lint is részt vett a közös gyakorláson, hiszen két hét múlva ő is rajthoz áll a lengyel csapat Superstock 1000-es csapatában. A teszten is már csapattársaival – Danny Webb, Kevin Manfredi és Marek Szkopek – együtt körözött a pályán. Noha ezúttal a pálya megismerése volt a fő feladat, azért a csapat odatette magát, és a kategória első helyén végeztek.

  „Igazán tartalmas teszten vagyunk túl, ahol ezúttal nem a beállítások megtalálásán volt a hangsúly, hanem azon, hogy minél többet motorozva tökéletesen megismerjük a belga pályát. A gyakorlásra éppen ezért se telemetriást, se futóművest nem vitt a csapat magával. Csak motoroztunk, de természetesen az időre is elkezdtünk figyelni, mindez olyan jól sikerült, hogy a Superstock 1000-es kategóriában mi végeztünk az élen a nap végére. Hárman, Danny, Kevin és én nagyjából egyformán teljesítettünk, míg Marek kicsit elmaradt tőlünk. A hét és fél kilométeres pályán nagy szintkülönbségekkel és sok tempós kanyarral találkozhatunk, de szerencsére elég hamar fel tudtam venni a pálya ritmusát. Nagyon hasznos volt a teszt, nem véletlenül volt jelen valamennyi élcsapat. Nagyon bizakodva várjuk a versenyt, igaz, abban is reménykedünk, hogy a pálya világítása is elkészül. A szervezők megígérték, hogy mire eljön a vb-futam, minden készen lesz” – fogalmazott Kovács Bálint.

  A kétnapos teszten végül a Superbike kategóriában induló BMW Motorrad csapata érte el a legjobb időt, miután a német Markus Reiterberger 2:20.344 alatt ment körbe a 7 és fél kilométeres pályán.

 • NINCS HOZZÁSZÓLÁS

  HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ