Korda Racing: minden jó, ha a vége jó – 2022-ben is szerzett...

Korda Racing: minden jó, ha a vége jó – 2022-ben is szerzett bajnoki címet a csapat

MEGOSZTÁS

Korda Racing: minden jó, ha a vége jó – 2022-ben is szerzett bajnoki címet a csapat

 Ezen a hétvégén zárult a 2022-es Magyar Rallye Bajnokság, mégpedig a kétnapos Zemplén Rallye-val. A viadalon eldőlt a Korda Racing számára, hogy ebben az évben sem marad bajnoki cím nélkül, ugyanis az ORC összetett első helyén végzett a Foczkó Ákos, Madarász Szabolcs duó. Az abszolút elsőségért hajtó Vincze Ferenc és Németh Gergely végül második lett, de mind a hét viadalon dobogón végzett. A P13 kategóriában Határ Attila és Éhn Dániel kettős is odaért az összetett dobogóra.

Nagyon elszántan érkeztek meg Szerencsre a Korda Racing versenyzői, ugyanis számukra hatalmas volt a tét a 2022-es Magyar Rallye Bajnokság hetedik, záró versenyén. Ugyanis valamennyi párosuk harcban volt a bajnoki címért. Végül mindhárman a dobogón végeztek: az abszolútban Vincze Ferenc, Németh Gergely a második helyen zárt, a Határ Attila, Éhn Dániel kettős (P13) végül harmadik lett összetettben. A Korda Racing 2022-ben sem maradt ugyanakkor bajnoki cím nélkül, ugyanis a Foczkó Ákos, Madarász Szabolcs duó egész éves remeklésüknek köszönhetően megszerezte az ORC összetett első helyét.

Életünk legnehezebb versenyén vagyunk túl, hiszen három páros is versenyben volt a bajnoki címért, köztük mi is. Nos, az első nap után egyáltalán nem álltunk úgy, hogy mi végeznénk az élen. A tempónk nem maradt sokkal el a vetélytársainktól, azonban három hibát is vétettem, emiatt pedig nagy hátrányba kerültünk, amit a verseny végére mindenképpen le akartunk dolgozni. Igyekeztünk nyomást helyezni az ellenfeleinkre, a pályák nehezek voltak és az időjárási körülmények is csak nehezebbé tették, de elismerem, hogy úgy az igazi versenyezni, hogy meg kelljen küzdeni az eredményért. Attól válunk igazi versenyzőkké, ha ezeket az akadályokat kezelni tudjuk. A második nap előbb Galgóczi Norbiék, majd Bertalan Marciék estek ki a versenyből, innentől nekünk csak célba kellett érni. Végül megszereztük a bajnokság első helyét összetettben, ami hihetetlen érzés. Mindenkinek köszönjük és külön köszönet a Korda Racingnek, hogy bizalmat szavaztak felénk – árulta el Foczkó Ákos.

Mindenesetre a 2019-es abszolút magyar bajnok Vincze Ferenc és navigátora nagyon készült a szezonzáró megmérettetésre. Végig remekül ment a Skoda Fabia R5-ös, de a Zemplén Rallye-n sem jött össze, hogy legyőzzék a nagy riválist, a volt világbajnok Mads Östberget. Végül taktikus, kivárásra alapuló versenyzéssel a harmadikok lettek, ami abszolútban a második helyet jelentette az idei hét viadalon 5 második és 2 harmadik helyet szerző párosnak.

Úgy vélem, nem tehetünk szemrehányást magunknak az idei eredményeink miatt. Sajnos a bajnoki cím nem jött össze, de mi lettünk a bajnokság legjobb kettőse, ami azért nagy szó. Nem kell amiatt sem lehajtott fejjel járnom, hogy a korábbi világbajnok, Mads Östberg mögött végeztünk, tőle igazán nem szégyen kikapni. Boldogok vagyunk, ezt kijelenthetem. Terveink szerint diktáltuk a tempót, arra vigyáztam, hogy ne essünk ki, hiszen már a verseny elején eldőlt, másodiknál rosszabbak nem leszünk, viszont ha Mads kiesett volna, akkor megragadhassuk a kínálkozó lehetőséget. Nem tagadom, talán ha hetven százalékot kiautóztam magamból, de végül meglett a bajnoki második hely. Hogy mi lesz jövőre? Még nem tudom, de nagyon motiválna, ha Mads ellen versenyezhetnék ismét. Köszönöm a csapat segítségét, most jön egy kis pihenő, aztán megbeszéljük a csapattal, merre tovább 2023-ban” – jelentette ki Vincze Ferenc.

Noha a P13-as kategóriában a Határ Attila és Éhn Dániel kettősnek is volt matematikailag esélye a bajnoki címre, ám végül maradtak a harmadik helyen, ugyanis a bérelt Citroen C2R2-es autó végül megadta magát, ám ennek ellenére odaértek az összetett dobogójára.

Bevallom őszintén, nem számítottam arra, hogy ilyen nehéz évet fogunk magunk mögött hagyni. Szerettem volna legalább ezt a viadalt megélni, ám az autó nem bírta. Hogy mi lesz jövőre, még nem tudom, egyelőre az idei szezont kell majd helyre tennem magamban” – fogalmazott Határ Attila.

A Korda Racing csapattulajdonosa elárulta, nagy teher esett le a válláról azzal, hogy a csapat nem maradt 2022-ben sem bajnoki cím nélkül.

„Nagyon boldog vagyok, hiszen igencsak jól sikerült ez az év a számunkra, ráadásul a sok második hely mellé Ákoséknak köszönhetően meglett a bajnoki cím is. Egész évben jól teljesítettek, és a végén teljesen megérdemelten nyerték meg az ORC összetettjét. Feriék a szememben szintén bajnokok, elképesztő teljesítményt nyújtottak egész évben, és egészen az utolsó szakaszig ott lihegett a sportág egyik legjobbja nyakán, igencsak férfias küzdelemre késztetve őt. Nagyon remélem, hogy jövőre összejön a nagy győzelem is. Attiláék idén megjárták a mennyet és a poklot is, így az ő összetett harmadik helyük is igencsak megbecsülendő. Köszönöm mindenkinek a munkáját, most jöhet a pihenés, hogy 2023-ban tökéletesen feltöltődve még az ideinél is eredményesebb szezont tudhassunk magunk mögött” – mondta Korda Erik csapattulajdonos.

http://facebook.com/kordaracingHU
http://www.kordaracing.hu
http://youtube.com/kordaracing

A Korda Racing együttműködő partnerei: HUNÉP Zrt., Fenstherm Kontakt Kft., Hertz – Mercure Rent a Car Kft., Vinex Plus Hungary Zrt.,  Bartron ’07 Kft., 24H Parcel Zrt., TESCO Biztosítás, Corax-Bioner Zrt., TIMKETT Kft., PA-COMP Kft., MG Projet Kft., Pannon Tervstúdió Kft., Welltest-Info Kft., Green-Goes Kft., Hegymegi Zsolt, Vital Park Kft, Road Partner s.r.o., Szerszámbróker Kft., ZeemPlusz Kft., Pont8 Kft, Nógrád Kas Kft, VPT Caravan, Agria Telecom Kft, Sandlander.

  1. november 17.

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ