Kopecky attól tart, hogy zlini királysága veszélybe kerülhet

Kopecky attól tart, hogy zlini királysága veszélybe kerülhet

MEGOSZTÁS
Jan KOPECKY (CZE), PAVEL Dresler (CZE), Skoda Fabia R5, Skoda Motorsport, podium ambiance during the 2019 European Rally Championship ERC Barum rally, from August 16 to 18, at Zlin, Czech Republic – Photo Thomas Fenetre / DPPI

A Barum Czech Rally Zlin rekordgyőztese, a nyolcszoros futamgyőztes Jan Kopecky a hétvégi, jubileumi 50. Barum Rally előtt, nem tartja magától értetődőnek esetleges győzelmét, esélyessége ellenére.

A futamgyőzelem a célom, de az biztos, hogy nem lesz könnyű. Manapság ritkábban versenyzem, csak néhány cseh és magyar rallyn indultam. Nem versenyzek VB és EB futamokon, így nehezebb lesz. Bízom benne, hogy tartani fogom tudni a lépést a többiekkel. Az összes csapat ugrásra készen áll, az gondolom, hogy mi is ilyenek vagyunk.

A Barum Rally nehéz, ha szárazak a feltételek, de még nehezebb, ha esik az eső, mert akkor nagyon csúsznak a szakaszok és a tapadás centiméterenként változik. Az biztos, hogyha az időjárás állandó lesz, akkor könnyebb lesz a számomra a futam. Ha szárazak lesznek a feltételek, vagy nedvesek, akkor teljesen mindegy. De, ha az időjárás változékony lesz, akkor a feltételek bonyolultak lehetnek és ez különösen megnehezítheti a gumiválasztást.”

matezsoltee

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ