Kiss Norbert, kamion EB, és DTM!? – interjú

Kiss Norbert, kamion EB, és DTM!? – interjú

MEGOSZTÁS

Bármilyen versenyautóba is üljön, olyan gyors, mint a szívroham. Ízig-vérig túraautó versenyzőnek gondoljuk, mégis hosszú évek óta a “legnagyobbak” között versenyzik, a legnagyobbként – kétszeres Európa bajnok. A kicsit az ő tiszteletére is életre hívott sajtótájékoztatón beszélgettünk Kiss Norbival a várva várt hazai versenyéről, esélyekről, és egy mindenkit foglalkoztató pletykáról…

Újabb hazai EB futam, ez is eljött. Közhelyes lehet a kérdés, mégis rengeteg olvasónkat foglalkoztatja: milyen érzésekkel, plusz motivációval készülsz a jövő hétvégére?

rnor

Nagyon-nagyon várom, jó érzés, hogy van hazai verseny, és hazai közönség előtt is megy a kamion Európa bajnokság! Azt gondolom, aki ott volt a tavalyi versenyen, az pontosan látta, érezte és tudja, hogy ez egy nagyon fontos momentum nekem, hiszen olyan publikum előtt szerepelni, mint amivel a magyar autósport rendelkezik, az egészen különleges és egyedi élmény, hatalmas megtiszteltetés! Emiatt már nagyon izgatott vagyok!

Milyen eredményt terveztél a realitás talaján maradva, és mi lenne az, amivel meglepetést okozhatnál mind magadnak, mind az érted szorító hazai közönségnek?

A győzelem az, ami így hirtelen először eszembe jut…! (nevet) Az látszott, hogy a tavalyi évben volt egy kis előnyünk a mezőnyhöz képest idehaza, ám jelenleg a Mercedessel még nagyon a projekt elején tartunk. Még nem tudunk sorban versenyeket nyerni, de természetesen nem vagyunk elégedetlenek, hiszek már sikerült egy futamgyőzelmet aratni, és dobogós helyezéseket is szereztünk. A nyári szünetben a csapat dolgozott, fejlesztett, és ezekkel az újításokkal, plusz a hazai pálya előnyével remélem, ismét harcban lehetünk a győzelemért!

Ha Kiss Norbi, akkor nem kerülhetünk meg egy, a napokban felröppent hírt! Egyes források szerint a szeptemberben sorra kerülő, szintén a Hungaroringen rendezendő DTM német túrautó bajnoki futamon bepattanhatsz majd az egyik Mercedesbe, néhány kör erejéig. Mi az igazság?

bnorb

Ez még nincs kőbe vésve, mint ahogy az sincs, hogy mi fog történni, de ami nagyon jó, hogy elindult egy kapcsolat a Mercedessel kint Németországban. Tudják, hogy vagyok, tudják, hogy létezünk, csináljuk a kamionversenyzést, és mik a céljaink. Ez az egyik jele, hogy odafigyelnek ránk, mi pedig szeretnénk mindent megtenni, hogy a csillagot magasra emeljük, itthon is! Egy promóciós megjelenésről egyeztetünk jelenleg, de én remélem, hogy a versenyzői karrierem szempontjából is tartogat majd izgalmas pillanatokat ez a kapcsolat!

Képek: Tankpool24 Racing Team

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ