Kiss Norbert ismét dobogón!

Kiss Norbert ismét dobogón!

MEGOSZTÁS

Újabb kamioncsörtén vagyunk túl, ugyanis délután négy órakor a kamion Európa bajnokság második futama is lezajlott. Kiss Norbert ismételten bravúros show-val kápráztatta el az őérte özönlő nézőseregte.

A második felvonás szintén izgalmakban és nem várt fordulatokban bővelkedett, kiváltképp igaz ez a mi fiunk szereplésére. Kiss Norbert az első versenyen elért második helyezésnek, és a fordított rajtrácsos felállásnak köszönhetően a hetedik helyről várhatta a rajtot. Már a kezdés pillanatában látszott, hogy többszörös kamionbajnokunk nem felejtette el az ideális íveket az előző versenye óta.  Mögötte ugyan voltak kisebb-nagyobb bajuszcsaták, viszont a Tankpool24 magyar versenyzőjét akkor még nem érintették ezek a küzdelmek. Saját tábora előtti, lélektani előnyét kihasználva sorra utasította maga mögé ellenfeleit, és harcban állt a dobogóért.

avar

Azonban az utolsó körök tartogatták a legmeghökkentőbb pillanatokat. Miután a német Stephanie Halmot sikeresen megelőzte, már az első helyre hajtott, ám ehhez még át kellett volna lépnie Frantisek Vojtisek-et. Azonban hiába tudott körről körre egyre közelebb kerülni hozzá, hiába volt konstansan gyorsabb, minden próbálkozása ellenére nem történt meg az óhajtott helycsere. Plusz a hetedik körben, az utolsó kanyarból kifelé, a célegyenesre fordulva Vojtisek a pit-falnak csapódott, így elveszítette vezető pozícióját, és kiesett a versenyből. Ám a győzelem nem szállt át a magyar bajnokra, sőt pozíciót is bukott, így a harmadik hely jutott neki ezúttal. A futam győztese a nevető harmadik, a mezőny egyetlen hölgyversenyzője, Stephanie Halm lett, a második helyre a francia Anthony Janiec-nek ért oda.

Nemcsak a kamionok versengését csodálhatták meg a nézők, a Blancpain GT illusztris társasága sem okozott csalódást, épp ellenkezőleg: elképesztő rajt után a hatalmas mezőny, bizony jócskán szedte az áldozatait. A legjobb túlélőknek a WRT Audi csapata,  Enzo Ide és Christopher Mies bizonyultak!

Holnap tovább folytatódnak az izgalmas versenyek a mogyoródi aszfaltcsíkon, ami a kilátogató fanatikusoknak minden bizonnyal maradandó élményeket fog okozni.

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ