Kis elvárás…nagy élmény

Kis elvárás…nagy élmény

MEGOSZTÁS

A rövid kazincbarcikai teszt után is lelkesen várja Somogyi Zoli és Bárdos Péter a Nyíregyháza-Zemplén Ralit. Egyetlen feladatot tűztek ki…a célba érést.

 Felkészültetek a zempléni versenyre?

– Mi mindig fel vagyunk készülve, csak van, amikor a sors másképpen dönt, mint mondjuk a teszten az elmúlt hétvégén. A kazincbarcikai kocsikázásunk lényege az volt, hogy kapjak a Nyíregyháza Ralira egy olyan összképet a BMW-ről, hogy milyen irányba kell még fejlődni. Ezért futómű beállítást, gumikat, és minden mást tesztelgettem, ugyanis még mindig nem akarjuk feladni a harcot azért a boldogító célba érésért. Rengeteg energiánk, pénzünk, és szívünk-lelkünk benne van ebben a sportban… és az autóban, nem szeretnék csalódni, bízok benne, hogy most mégis visszakapunk valamit a sok küzdelemért és kitartásért cserébe.

Van korábbi tapasztalat a Nyíregyháza Raliról?

– Az első Nyíregyháza-Zempléni futamon indultam, ami ugye akkor még novemberben volt, és ebből kifolyólag annyira nem is tetszett, mivel ködös, saras és kiszámíthatatlan időjárási körülmények nehezítették a versenyzést. A városi szakasz a köd miatt élvezhetetlen volt számunka, és valószínű a nézőknek számára is. Egyébként is műszaki gondjaink adódtak menet közben, igaz még az előző autómmal. Viszont izgalommal tölt el a gondolat, hogy ezzel a verdával, és egy ilyen hosszú futamon milyen úgy istenigazából menni, és milyen időeredményeket sikerül abszolválni.

Mi a haditerv a hétvégére?

– Semmi elvárás, érjünk célba. ORC-ben indulunk, ami ugye ugyanazokat a szakaszokat jelenti, ahol az ORB is megy. Emlékeim szerint a Mád-Disznókő, ami tetszett anno, de biztos a többi gyorsasági is elnyeri a tetszésemet, ha a technika és az időjárás is mellettünk, és a terveink mellett áll majd. Ezen kívül, aminek még örülnénk, az a napsütés, illetve a sok néző. Ezek már olyan pluszt adnak ilyenkor, amitől jobb a hangulatunk, nagyobb élvezettel vágunk neki az újabb és újabb kihívásnak.

Csak szimplán célba érés a kitűzött terv?

– Igen, és nem azért, mert ennyire elengedtem az eredménycentrikus mivoltomat, hanem tényleg öröm lenne, ha nem évente egyszer jutna abból, hogy a többiekkel mi is begurulhassunk a célceremóniára. Természetesen tudjuk, össze kell kapni magunkat, hiszen csak kétszer mehetünk a pályákon, és annyiból kell majd írunk egy jó itinert. Megpróbáljuk jól beosztani az időnket, és végig élvezni a versenyt.

Reklámpartnereink:

Fémtiszta Kft.; Copy n’ More; Strapa Pack Kft; Király Szerszám Kft.; Pet Pack Kft.; Golf Kft.; Keve-Land Kft.; Fodor&Fodor Bau Kft.; Getz András E.V.; Perfekt Beton Kft.; Metró Beton Kft.

Szöveg: Tiba Anita

Fotó: Máté Zsolt

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ