Kis élmény is élmény…

Kis élmény is élmény…

MEGOSZTÁS

Nagy álmokkal vágott neki az ózdi futamnak Kurtos Robi és Fridrik Gergő, de ez a harmadik gyorsasági után sajnos elúszott egy váltó gond miatt.

 Miért választottátok Ózdon, hogy kiálltok?

– Nem szerettünk volna nagyobb kárt tenni a versenyautóban, és mivel kidobálta negyedikből, így a futam feladása mellett döntöttünk. Előjele csak annyi volt, hogy kidobta négyesből, hiába nyomtam a gázt… sehova nem mentünk. A másodikon már tartanom kellett a váltókart, és úgyis kilökte…ezért inkább azt mondtam, ezt ne erőltessük, mert nem lesz jó vége.

Azért egy kis élmény még így is jutott.

– Így van. A prológon… és még három szakaszon tudtuk ralizni, de ez nagyon karcsú ahhoz képest, hogy mik lettek volna a terveink, de persze kis élmény is élmény. A prológon is jól éreztük magunkat, ahol Gergő átadta a helyet, hogy más is megismerje belülről a versenyautót. Szerintem ameddig mentünk, addig mindannyian élveztük. Sajnáljuk, hogy így alakult, de nem szerettem volna, ha pont egy zempléni futamon nem tudunk elrajtolni, mert mondjuk szétveretem a váltóházat…és nem érkezik meg egy alkatrész.

A hazai pálya lebegett már a szemed előtt?

– Igen, kicsit már a mi „gyerekünket”… a zempléni futamot tartottam fontosnak, ha már így jártunk. Mégiscsak más hazai pályán autózni, hiszen sok az ismerős, nekünk pedig a környék, ha nem is csukott szemmel, de mégis itt járunk-kelünk ezen a meseszép vidéken. Tudom kicsit promónak tűnik, viszont mi valóban szeretünk itt versenyezni, nem véletlenül segítek is, amiben tudok a szervezésnél.

Azért a saját dolgaidra is jut majd idő a zempléni futam előtt?

– Muszáj lesz, hiszen meg kell addig csinálni az autót, és nem ártana időt szakítani arra is, hogy pár kilométert menjek vele. Ha mindig lenne időm tesztelni, akkor talán az ilyen hibák hamarabb megmutatnák magukat, és nem kellene egy versenyt sem feladni. De ez a sok „ha”…semmire sem jó, hiszen lehet kipróbálom, ott minden klappol, aztán a technika ördöge pont az élesbevetésen talál meg újra. Reméljük a Zemplénben nagyívben elkerül minket.

Partnereink:

Fa-Forg-Tech Hungária Kft.; Katica Vendégház, Viadukt Mérnöki Kft.; Karádi Rendszerház Kft.; Rex Bau Kft.; Perla-X Kft.; Jancsika; DREXLER TRAFFIC Bt.; Szalontai és Fiai Magánszeszfőzde; Car-Szer 2000 Bt.; Zemplén Hard-Work Kft.; Vipo-Home Kft.; ztvmotorsport.hu, Bodnár Daru Kft.; ICTS Hungary Kft.

 Szöveg: Tiba Anita

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ