Kimi – Jó az öreg a háznál – AFM 08.

Kimi – Jó az öreg a háznál – AFM 08.

MEGOSZTÁS

000-000 - cimlap

Ajánló

Kimi – Jó az öreg a háznál

A boltokban a legfrissebb Autósport és Formula Magazin

Megjelent Magyarország motorsport magazinjának legfrissebb száma, amely ezúttal kiemelten foglalkozik Kimi Raikkönen újabb ferraris szerződéshosszabbításával és a finnre váró kihívásokkal.

Az elmúlt évekhez képest idén jóval kevesebbet kellett várni Kimi Raikkönen szerződésének meghosszabbítására: 2007 világbajnoka a Ferrarihoz való visszatérése óta mutatott legjobb formájával gyorsan meggyőzte a vezetőséget, hogy 37 esztendősen is ott a helye a csúcsra visszatérni vágyó csapatnál. De vajon mi a feltámadásának titka, és miért tartja a régóta elmaradó győzelmek ellenére is őt a legjobb opciónak az olasz csapat? Ezeket a kérdéseket járja körül az Autósport és Formula Magazin elemzése.

A Formula-1-ben bárminek az áráról is van szó, mindig milliókkal dobálóznak a csapatok, amit nézőként az ember nem is nagyon tud hova tenni azon kívül, hogy őrületesen nagy pénzekről van szó. Az AFM cikke azonban most bepillantást enged az autósportok csúcskategóriájának költségeibe, amely után tisztábban láthatunk azt illetően, hogy miért is kerül minden ilyen horribilis összegekbe az F1-ben.

A lap szerkesztősége a Magyar Nagydíj hétvégéjén a paddockban összefutott az 1980-as Formula-1-es világbajnok Alan Jonesszal, aki azóta nem járt az országban, hogy 1986-ban rajthoz állt az itteni első futamon. Most is munka miatt, versenybíróként érkezett, szabad perceiben pedig adott egy exkluzív interjút a magazinnak, amelyben visszaemlékezett saját viharos versenyzői pályafutásának kulcsmomentumaira.

De nem kell világbajnoknak lenni, sőt még kivételes helyre születni sem ahhoz, hogy valaki eljusson egy globális versenysorozat döntéshozói közé. Kellő szenvedéllyel és törekvéssel el lehet ezt érni Magyarországról is. A lap a Formula-E elképesztő londoni szezonzáróján járva beszélgetett egy fiatal magyar hölggyel, Gőgh Renátával, aki a kezdetek óta az elektromos sorozat versenyirányításának oszlopos tagja, és készséggel mesélt arról, hogy milyen kihívásokkal és életvitellel jár egy ilyen felelősségteljes pozíció az autósportok egyik csúcskategóriájában.

Exkluzív interjúkból pedig tényleg nincs hiány az AFM legújabb számában, hiszen a magazin hasábjain megszólal a világ egyik legőrültebb, félelmet nem ismerő motorversenyzője, John McGuinness, aki még 44 évesen sem adta fel azon álmát, hogy az évről évre halálos áldozatokat szedő Man-szigeti TT történetének legsikeresebb résztvevője legyen. Az angol sztár szerint Valentino Rossi is képes lenne meghódítani a kísérteties utcai versenypályát, ha hajlandó lenne vállalni az ezzel járó kockázatot.

 

086-087 - WRC 090-091 - Rali-ob

További témák a lapból:

– Osztrák, Brit, Magyar és Német Nagydíj versenyriport

– Technika: Hogyan javult a versenyzők védelme az évek során?

– Michael Schumacher fia már az F1-et méregeti

– Cirkusz a világ körül: Hol hódit legközelebb az F1?

– Dávid Sándor különvélemény rovata

– Evezősből versenymérnök: Az olimpiáról Jenson Button mellé
– Formula-E: A legőrültebb szezonzárón jártunk

– Magyarországot is érintette a Peking-Párizs Maraton
– Selyemút Rali: Szalayék is célba értek
– Csillogás a rajtrácson: Ilyen az esernyőtartó lányok élete

– Újraéledhet a harc a rali-világbajnokságon?
– Adrian Newey hiperautót tervezett
– Bajnokavatás a Székesfehérvár Ralin
– Egy lány és egy autó: Naomi és a Range Rover
A legfrissebb AFM a MotoGP, a rali-vb és a többi népszerű hazai és nemzetközi autósport-széria híreivel és háttéranyagaival megvásárolható az újságosoknál vagy előfizethető a formula.hu weboldalán.

068-069 - Peking-Paris 072-073 - Silk Way Rali

 

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ