“Kezdődjön a játék!” – A Hyundai Motorsport a VB címeket célozza meg!

“Kezdődjön a játék!” – A Hyundai Motorsport a VB címeket célozza meg!

MEGOSZTÁS

A Hyundai Motorsport a 2019-es FIA Rally Világbajnoki címekért folytatott harcban versenyképességét vázolta fel.

A csapat két gyári pilótája Thierry Neuville és Andreas Mikkelsen fut teljes szezont, míg Dani Sordo nyolc és Sebastien Loeb hat futamon képviseli a csapatot.

Az új csapatigazgató Andrea Adamo vezetésével vág neki a Hyundai Motorsport a szezon 14 futamának, köztük egy új chilei futammal, az utóbbi időszak legátfogóbb szezonjában.

Birmingham, Egyesült Királyság

2019.január 11.

A hivatalos WRC szezon elindítása előtt az Autosport Intenational Show előtt a Hyundai Motorsport felvázolta szándékát. A Hyundai Motorsport nem kisebb céllal vág neki az idei szezonnak, mint a pilótai és a gyártói világbajnoki cím megszerzése.

Andrea Adamo: A WRC célkitűzéseink ugyanazok, mint az elmúlt években, nevezetesen a gyártói és pilótai címek megszerzése terén. Ez fontos a Hyundai és az N márkáink számára. A WRC hihetetlenül versenyképes és a többi csapat is ugyanazzal a győztes koncepcióval kívánja megközelíteni az új szezont. Futamról, futamra a legjobbunkat szeretnénk nyújtani és teljesíteni.

A 2019-es szezon 14 futama során a Hyundai Motorsport két gyári pilótája Thierry Neuville és Andreas Mikkelsen és navigátoraik Nicolas Gilsoul és Andreas Jæger-Amland lesznek.

Thierry Neuville: A téliszünet adta minden lehetőségeket kihasználva igyekeztem teljesen feltöltődni, hogy idén újra megtámadhassam a pilóták bajnoki címét. A tavalyi szezon ígéretes volt, a legjobb teljesítményünket nyújtottuk, de különböző okok miatt nem tudtuk elérni a célunkat. Felismertük, hogy a konzisztens csapatteljesítmény az a terület, amelynek valamennyi pilótapárosunk együttműködése a kulcs. Együtt kell dolgoznunk, annak érdekében, hogy megkettőzött erőfeszítéssel a legjobb teljesítményt nyújtsuk legerősebb ellenfeleinkkel szemben.

Andreas Mikkelsen: Készen állok arra, hogy egy nagyon nehéz 2018-as évet magam mögött hagyjak és megújult céllal és támadással közelítsem meg az új szezont. Bár az elmúlt évben elmaradtak az eredmények, de sokat tanultam az i20 Coupe WRC-ről és azt gondolom, hogy sokkal alaposabban felkészültünk 2019-re. Mint a csapat teljes szezonú gyári pilótája tisztában vagyok azzal, hogy minden futamon a dobogóért kell csatáznunk. Arra számítunk, hogy gyártói címért folyó harcban épp oly közel kell lennünk mint tavaly, talán még közelebb ellenfeleinkhez. Ezért minden alkalommal a lehető legtöbbet kell nyújtanunk magunkból és az autóinkból.

Dani Sordo: Új szezonba léptünk, de ugyanazzal a céllal, versenyképesnek lenni minden futamon. Örülök, ahogy a tavalyi dolgaink mentek, két pódiumot sikerült elérnem és rendszeresen a legjobb ötben sikerült szerepelnem. 2019-ben több WRC futamon fogok rajthoz állni Mexikótól kezdve. Bízom benne, hogy egy jó szezoneredményt tudok megindítani. A Hyundai Motorsport egy rendkívüli csapattá vált a számomra. és nagyon örülök annak, hogy már a hatodik éve vagyunk egymással munkakapcsolatban. Szeretnénk átültetni a gyakorlatba azt, hogy mind a 14 futamon sikeresen együtt működjünk.

Sebastien Loeb: Örülök, hogy egy ilyen nagyszerű csapathoz csatlakozhatom az első szezonomban a Hyundai Motorsport színeiben. Nyilvánvaló, hogy az i20 WRC egy versenyképes csomaggal bírt 2018-ban, aminek köszönhetően a teljes szezon alatt, a csapat végig harcolhatott a bajnoki címekért.  Thierry az elmúlt évek alatt sokat javult, igazi esélyese a világbajnoki címnek. Minden felületen gyors, ami fontos tényező. Andreas folyamatosan bizonyítja sebességét. Dani az a fickó, akit legjobban ismerek a WRC-ben, hiszen csapattársak voltunk a múltban. Nagyszerű szezonnak ígérkezik az idei. Azt remélem, hogy gyorsan sikerül megtalálnom az összhangot a Hyundai i20 Coupe WRC-vel és megmutathatom mire vagyok képes.

A Hyundai Motorsport továbbra is bevált partnereinek támogatásával vág neki a 14 futamos VB-nek – Shell, Hyundai Mobis. A 2019-es Hyundai Shell Mobis World Rally Team új partnerei a HERE Technologies Open Location Platform és Jacques Lemans nemzetközi óramárkája.

Andrea Adamo: Minden szükséges összetevőnk megvan a WRC megnyeréséhez. Versenytársainkhoz képest nem hiányzik semmi. Mérnökeink teljesítménye alapján jó helyen állunk. Abban biztos vagyok, hogy nekünk van a legerősebb csapatunk – Thierry, Andreas, Dani és Sebastien – akik mindnyájan a legjobbak közül valók. Biztos vagyok abban, hogy nyerhetünk!

Hyundai Media

matezsoltee

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ