Két legyet ütnének egy csapásra

Két legyet ütnének egy csapásra

MEGOSZTÁS

Opatija 2017

Hideg Krisztián – Kerék István, Mitsubishi Lancer Evo IX R4

Az április eleji Lavanttal Rallye utolsó gyorsaságiján elvesztett győzelem után minden rossz érzés nélkül áll rajthoz Horvátországban Hideg Krisztián és Kerék István. A Mitsubishis alakulat a 26. Opatija Rallyen száll harcba a horvát bajnoki és a Mitropa Kupa bajnoki pontjaiért, május 5-6-án. Egy jó helyezéssel, győzelemmel pedig rögtön két legyet is üthetnének egy csapásra.

Hideg Krisztián: Az egyik kedvenc fordulónk következik a hétvégén: az Opatija Rallyn nem csak a pályák zseniálisak, de maga a környezet, az atmoszféra is csodálatos. Ráadásul igen szép emlékek is kötnek minket ehhez a hétvégéhez, hiszen az utóbbi két évben sikerült megnyernünk a futamot. Idén azonban egyáltalán nem lesz könnyű dolgunk, ha folytatni szeretnénk ezt a győzelmi sorozatot. Rengeteg R5-ös autó nevezett ugyanis, a legnagyobb ellenfelek között szerepel például Prodan, Sebalj, valamint Kovács Anti neve is. Emellett a szakaszok közül is mindössze csak egy lesz ismerős számunkra, a többi teljesen új lesz. Nagyon sok minden fog múlni így a pontos és alapos felkészülésen. De persze a célunkat most sem adjuk alább: szeretnénk elsőként átgurulni a célvonalon – mind a horvát bajnoki, mind a Mitropa Kupa értékelésében.
A múltkori, Lavanattal Rallyen történt bakfist gyorsan kihevertük, így nem fog ez a rossz emlék bezavarni a versenyen nyújtott teljesítményünkbe. A Mitsubishit felkészítettük, a régi rugókat visszatettük hátra, ami remélhetőleg megoldja majd azt a problémánkat, amit az új fejlesztés okozott, hogy szinte irányíthatatlan volt az autó. Ezen kívül mást szerencsére nem igazán kellett csinálni rajta, egész jól megúszta az április eleji, osztrák kalandunkat.
Csütörtök és péntek délelőtt már részt vettünk a hivatalos tréningeken, valamint az adminisztratív és a technikai átvételt is megejtettük. Péntek délután kezdünk a számunkra korábbról is ismert szakasszal, amit kétszer kell megtennünk – egyszer még világosban, másodjára viszont már szürkületben, sötétben, lámpasorral. Szombaton pedig további 9 gyors vár majd ránk, teljesen ismeretlen terepen.

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ