Készen állnak a harcra! – HunGarian Baja 2017

Készen állnak a harcra! – HunGarian Baja 2017

MEGOSZTÁS

HunGarian Baja 2017

Készen állnak a harcra!

Túl vannak a bemelegítésen. Átestek a kötelező papírmunkán – értsd adminisztratív átvétel – és a technikai ellenőrzésen, néhányan közülük teszteltek is, szóval minden a rendes kerékvágásban halad a magyar tereprali világkupa-futamon, a HunGarian Baján, de a versenyzőkön azért ilyenkor már látszik a harctéri izgalom – az, hogy legszívesebben már most ráállnának a gázra.

Papírforma, hogy a két legnagyobb sztár a kétszeres Dakar-győztes Nasszer al-Attijah és a gyári Minivel száguldó Mikko Hirvonen csütörtökön késő délután, szinte egyszerre érkezett meg az adminisztratív ellenőrzésre, így legalább volt alkalmuk egy kicsit ugratni egymást. A katari azzal viccelődött, hogy szinte otthon érzi magát a magyar hőségben, a finn meg persze látványosan méltatlankodott – ő sokkal kevésbé bírja a sivatagi klímát, pedig az utóbbi időben volt ideje hozzászokni.

Al-Attijah eddig háromszor nyert a HunGarian Baján, Hirvonen pedig egyszer, tavaly. Mindketten szívesen jöttek vissza a Veszprém környéki viadalra, szeretik az itteni pályákat.

„Ez az egyik kedvenc versenyem. Mások itt a pályák, mint bárhol máshol a világon, dobálósak, technikásak, végig koncentrálni kell, ha az ember nem akar hibázni. De éppen ez tetszik benne. Imádom a kihívásokat, és azokból a magyar világkupa futam mindig rejt néhányat. Amúgy meg – és nyilván ez sem elhanyagolható – a világkupa-elsőségért harcolunk” – nyilatkozta Nasszer al-Attijah.

Ami Hirvonent illeti, ő egészen más versenyre emlékszik tavalyról, mint ami most vár rá.

„Egy éve minden más volt itt. Esett az eső, sárosak, trükkösek voltak a pályák, most meg tombol a hőség és por van – bár azt hallom, hogy jön az eső. De akármilyen idő is lesz, kemény menetre számítok, mert Nasszer erős ellenfél, mindig nagy élmény vele versenyezni. S hogy mi történt egy év alatt? Szereztem jó néhány hasznos tapasztalatot, minden versenyen tanultam valamit, és ha másodszor állsz rajthoz ugyanazon a viadalon, mindig jobb vagy, mint elsőre. Ez optimizmusra ad okot.”

A motorosok élmezőnye pénteken délelőtt érkezik, hogy letudja a „kötelező táncot” (vagyis a papírmunkát), 16 órakor pedig elkezdődik a hivatalos rajtceremónia a veszprémi Óváros téren, amelyen a világkupa-viadal teljes mezőnye felvonul, s ha ez nem lenne elég, a hangulatról az Animal Cannibals gondoskodik.

***

GarZonE Racing & Organizations & Promotions Kft

8200 Veszprém, Eszterházy u. 7-9.

info@hungarianbaja.com

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ