Kemény verseny

Kemény verseny

MEGOSZTÁS

A Rally Európa Bajnokság RC4-es kategóriájába adta le nevezését a 2021-es Rally Hungary-ra a Speed Technika versenyzőpárosa a Lencse Zoltán – dr. Kovács Annamária duó, akik egy borzasztóan erős, közel harminc fős mezőnybe cseppentek ezzel.

Zoli és Annamari azért döntöttek így, mert a korábbi években az ORB mezőnyében mentek és szerették volna kipróbálni magukat a másik oldalon.

„Jobb volt 55-iknek menni, mint századiknak” – kezdte mosolygósan a beszélgetést Lencse Zoltán, majd hozzátette. „Nagyon nehéz versenyen vagyunk túl, volt minden, amire számítottunk. Nehéz gyorsasági szakaszok, murván és aszfalton, késő estig menés, baleset miatti etapok, de célba értünk, sokat mosolyogtunk, gyönyörű szép tájakon mentünk. Több fiatal megy gyári háttérrel, nehéz felvenni velük a kesztyűt, bődületes tempót diktálnak.”

Sokat szenvedtek a kocsival, a Fordok fékrendszere nem a legtökéletesebb mostanság, kevés az alkatrészellátás, a versenyen résztvevő gyári csapatnak is annyi van, ami épphogy elég.

„Sokat mentünk fék nélkül, több féktárcsánk is elfogyott a hétvégén. Be kellett őket osztani, mert nem jó érzés fék nélkül száguldozni a nézők között. Továbbá a gumikra is figyelni kellett nagyon, mert a murvás pálya eléggé gumigyilkos volt. A kis autónak még a nagy szintemelkedés is nehéz volt, nem beszélve a mély köves útról, de túl vagyunk rajta és ez a lényeg” – tette hozzá Zoli.

A csapat a kategória 14. és abszolút 32. helyen zárta a versenyt és a Fony – Regéc – Óhuta szakaszra emlékezik vissza a legszívesebben.

„Nagyon szeretjük ezt a gyorsaságit, sokat bohóckodtunk rajta, volt rajta egy kis kalandunk is, de mondtam Annamarinak, itt nagyon jól megy” – zárta a beszélgetést Lencse Zoltán.

Köszönjük partnereinknek: Well Done St. Moritz Termelő Bt., S.O.S. Cargo Kft., BIL-Transport Kft.

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ