Kazár Miklós: „Versenyképesek voltunk, de van hova fejlődnünk”

Kazár Miklós: „Versenyképesek voltunk, de van hova fejlődnünk”

MEGOSZTÁS
23. Hell Miskolc Rallye 2017.

Az újra jelentkező technikai hibák ellenére az ötödik helyen végzett az idei bajnokság első versenyén, a Miskolc Rallye-n a Pro Racers duója

 Kazár Miklós: „Versenyképesek voltunk, de van hova fejlődnünk”

 Miután idén elmaradt az Eger Rallye, így a 2017-es idény ezúttal Miskolcon kezdődött a szakág számára. A négyszeres abszolút bajnok Kazár Miklós és navigátora, Ferencz Ramón ugyan remek teljesítményt nyújtva előbb megnyerte a verseny prológját, majd az első nap végére harcban volt a dobogós helyekért, ám végül az előjövő technikai gondok miatt végül meg kellett elégedniük az abszolút ötödik hellyel. Kazár Miklós nem titkolja, a csapat hangulata az egész hétvége alatt remek volt, és úgy véli, ha tovább mennek a megkezdett úton, annak előbb-utóbb az eredménye is meglesz.

Nem hiába készült annyit az idei szezonra Kazár Miklós és navigátora, Ferencz Ramón. A Pro Racers párosa ugyanis remek tempót autózva megnyerte az évadnyitó Miskolc Rallye-n a pénteki prológot, így lélektani előnnyel várhatták a folytatást. A Ford Fiesta R5-ös abszolút versenyképesnek bizonyult a Skoda Fabiákkal szemben, és ha a vasárnapi gyorsaságikon nem kellett volna technikai gondokkal küzdeniük Kazáréknak – csúszó kuplung, illetve eltört féltengely –, bizony a dobogó sem lett volna elérhetetlen a számukra. Így sem kell szégyenkezni az elért ötödik hely miatt, mert mindketten úgy vélik, az alap megvan, most már csak a finomhangolások vannak hátra.

Rég volt ennyi ember egy rallyeversenyen, így a versenyzők motivációjával egy szemernyi gond sem volt a három nap alatt. A prológon és a szombati hat gyorsaságin nagyon elégedett voltam, hiszen versenyképeseknek bizonyultunk, és harcban álltunk a dobogós helyek valamelyikének megszerzéséért. Vasárnap aztán előbb a kuplungunk kezdett csúszni a harmadik szakasztól, majd a hatodikban a féltengelyünk is eltört, így némi túlzással már-már vezethetetlennek bizonyult a Ford. Az utolsó két gyorsaságin kipróbáltunk egy másik gumit, és a tapasztalatok alapján valószínűleg erre váltunk át, van benne potenciál bőven. A gondok ellenére végig jól éreztük magunkat, hiszen versenyben voltunk az élen állókkal. Az autó jól működött, és ezen az úton kell továbbmennünk a beállítások terén, mert akkor az eredmények is jönni fognak. Kezdetnek nem is volt rossz ez az idénynyitó verseny  – jelentette ki Kazár Miklós.

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ