Kazár győzelemre vezette a Korda Racing Skodáját Veszprémben

Kazár győzelemre vezette a Korda Racing Skodáját Veszprémben

MEGOSZTÁS

A Korda Racing Skoda Fabia R5 versenyautójával száguldó Kazár Miklós és Tóth Zsolt kettős nyerte a 25. TAXI4 Veszprém Rallyt, Fekete Lászlóék a kétkerekes között szerezték meg a második helyet, míg Régi Péter és Borsfai Dávid az ORC mezőny hetedik helyén érkezett célba.

Idén is komoly próba elé állította a versenyzőket a Veszprém Rally, hiszen a teljes mezőny csaknem fele nem tudta teljesíteni a távot. A murvás pályák nem kímélték a Korda Racing versenyzőit sem, a csapatból mindössze három páros látta meg az idei célt, mégis volt ok az ünneplésre, a futamgyőzelmet ugyanis a Skoda Fabia R5-tel versenyző Kazár Miklós szerezte meg. Kazár az első napot a negyedik helyen zárta, vasárnap viszont hamar felkapaszkodott a második helyre. Helyüket megőriztek a célig, előttük csak a Rally EB-n szereplő Herczig Norbert maradt, aki azonban nem akart beleszólni a bajnokságba, ezért a célban leadta a menetlevelet, így Kazárékat hirdették ki győztesnek.

Ifjabb Fekete László és Fekete László sok nehézséggel nézett szembe a verseny két napja alatt, azonban derekasan állták a sarat és végül a kétkerék meghajtású autók között megszerezték a második helyet. Régi Péter egy EVO IX-es Mitsubishivel próbált szerencsét, kalandból nekik is jutott bőven, hisz volt amikor a megrekedő por miatt szinte vakon mentek, majd az egyik ugrató után kicsit orra estek, ami nem esett jól a Mitsubishinek, de kibírta a landolást, Peti pedig az ORC értékelés hetedik helyen érkezett célba. Nem látta meg a célt Velenczei Ádám, a Hyundai i20 R5-tel előbb az utolsó előtti, majd az utolsó gyorsasági szakaszon is begyűjtött egy-egy defektet, így az utolsó métereken leadta a menetlevelet. Hevesi Istvánék az utolsó kör előtt több R5-ös párost is megelőzve álltak az abszolút tizedik helyen, az utolsó előtti pálya azonban megálljt parancsolt. Idő előtt búcsúztak Vizelli Károlyék is, a technika ördöge már a nyitó szakaszon beköszönt a létavértesi pilóta autójába, szombat este épphogy be tudtak evickélni a szerviz parkba és bár tetemes hátrányba kerültek, másnap folytatták a száguldást. Vasárnap a második szakaszon végsebességnél eltűnt a fék az autóból, aminek egy hatalmas bukás lett a vége. Szerencsére a biztonsági berendezések jelesre vizsgáztak, a páros sértetlenül szállt ki a roncsból. A csapat legújabb tagja sem látta meg a célt, a Rallye2-ben érdekelt Makovics Ádám és Pók Dániel az utolsó gyorsaságin kényszerült a verseny feladására.

„Először is gratulálok Mikinek és Zsoltinak a futamgyőzelemhez, Herczig Norbiék sportszerű gesztusa előtt pedig emeljük kalapunkat!” – mondta Korda Erik a verseny végén. „Nagyon nehéz verseny volt, Mikiék azonban a rajttól a célig fantasztikusan autóztak, a srácok pedig ismét tökéletesen felkészítették a Skodát, pedig az autó egy hete még a Bohemia Rally aszfalt pályáin teljesített szolgálatot. Erőfeszítéseikért szeretnék nekik külön köszönetet mondani. Mikiék négy verseny alatt felértek a csúcsra, amivel most visszakapaszkodtak a bajnokság élmezőnyébe így roppant izgalmas második félidő elé nézünk. Nagyot küzdöttek Veszprémben Fekete Lackóék és Régi Petiék is, nekik is jár az elismerés, mert egy nagyon nehéz versenyen vannak túl. Sajnos a többiek nem láthatták meg a célt, de biztos vagyok benne, hogy itt megszerzett tapasztalatok a jövőben sokat fognak érni. Most egy rövid szünet következik a magyar bajnokságban, mi azonban nem sokat pihenhetünk a nyáron sem, két hét múlva Ausztria felé vesszük az irányt.”

A TAXI4 Veszprém Rally végeredménye: 1. Kazár Miklós/Tóth Zsolt – Skoda Fabia R5 1:12:38.7, 2.Turán Frigyes/Bagaméri László – Ford Fiesta R5 +9., 3.Balogh János/Szőke Tamás – Skoda Fabia R5 +17.4…, 23. ifj. Fekete László/Fekete László, Citroen C2 R2 Max…, 29. Régi Péter/Borsfai Dávid, Mitsubishi Lancer EVO IX

 

http://facebook.com/kordaracing
http://www.kordaracing.hu
http://youtube.com/kordaracing

A Korda Racing együttműködő partnerei: A-HÍD Építő Zrt., Penta Általános Építőipari Kft, Siva Group Zrt, MÁDA Plusz Kft, Stravia Kft, Ecowian Környezetbarát Tisztítószerek, ENEOS Motorolaj – Szakál-Met-Al Kft., HERTZ – Mercur Rent a Car Kft, REVO-TEC Gépipari Kft, Szerszámbróker Kft, StapleCare Kft, Music Engine Kft, MNR Fémmegmunkáló és Szolgáltató Kft, Keviép Építőipari és Szolgáltató Kft, Corax-Bioner ZRt, Auto-Szoft Kft, Euroaszfalt Kft., Betonútépítő, Lánchíd 19 Hotel, Blaora Kft, Inwatech Kft, Nógrádker Zrt., RAORG Translog Kft, FEOL Industrial Automation Kft, Alexovics Kft, Sinus-Networks Kft, Start Complex Service Kft., Verbis Kereskedő és Szolgáltató Kft, Stefani Kft, FKZ-Tools Kft, VIWA Vitaminvíz, Ventil Épületgépész, Young B.T.S. Kft., Equicom Kft,  A. S. S. Kft, T-NC Technika, Muzsai Metall Kft, Industrial Electro Service Kft, Szalai International Kft, Szirt Bau Kft, Doktor Természet Kft, Steinerbrunner Győző, Rábakert, Régió Center Kft, Prémium Szerszámker Kft, Master-Pharma Kft, Al Oliva Kft, Pápai Beton Kft, Travel 4 You, Csősz Trans Kft, Hyundai WIA, Origo CNC, Eftech Kft, Lead Design, Wimmer Trans Kft, L&L Trans Kft, Inter Cars, Közmű-Alagút Zrt., Forvett Kft.

  1. július 9.

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ