A kategóriaelsőségnél alább nem adnák – Overdose Racing Team – 42. Kassa...

A kategóriaelsőségnél alább nem adnák – Overdose Racing Team – 42. Kassa Rallye 2016

MEGOSZTÁS

Overdose Racing Team – 42. Kassa Rallye 2016

Strider Zoltán, Mitsubishi Lancer Evo IX

 strider_koch_szfehervar

Hogy ki ne essen a rally ritmusából, augusztusban a Baranya Kupán vendégeskedett Strider Zoltán és a Trabantja. Egyéb elfoglaltsága miatt azt a futamot ki kellett hagynia Koch Péternek, de a soron következő ORB fordulón, a 42. Kassa Rallyen már újra együtt terelgetik majd a Mitsubishi Lancer Evo IX-est. A céljukból most sem adnak alább: a 14-es kategória elsőségért szállnak harcba. (Fotó: Csatlos Norbert)

Strider Zoltán: Az első ORB-s szezonunkban elég sok újdonsággal találkozunk – nem lesz ez alól kivétel a Kassa Rallye sem. Eddig külföldön sem versenyeztem a rally keretein belül, csak pályaversenyzőként volt alkalmam egy-kétszer a határokon túl szerepelni. Ennek tükrében én úgy ítélem meg, hogy talán még az eddigieknél is nehezebb feladat vár ránk a pályák feldolgozását illetően. De az is biztos, hogy a magyar mezőnyben senkinek sincs most akkora pályaismereti előnye, mint az itthoni versenyeken, így kiegyenlítettebbek lehetnek a küzdelmek is.

A Mitsubishit hét elején teszteltük a csapattal. Bízom benne, hogy az ottani beállításokat eltaláltuk és megfelelőek lesznek a kassai aszfaltra is. Szeretnénk mindenképpen a kategória dobogójáért, de azon belül is főleg az elsőségért harcolni. A kategóriatársak mellett azért rá-rápillantunk majd a többiek eredményére is, főleg a szlovákokéra, mert kíváncsiak vagyunk, hozzájuk képest mire vagyunk mi képesek. De így előjáróban annyit mondhatok, hogy ha beleférnénk a nagy abszolút első 20 helyezettje közé, akkor azzal abszolút elégedettek és boldogok lennénk. Bízom benne, hogy ehhez hozzá fog segíteni bennünket az autó, és most is hozza majd a jó és megbízható formáját.

Koch Péter: Rengeteg tennivalóm akadt az elmúlt hetekben, hónapokban, ami miatt a Baranya Kupán való szereplést sem tudtam vállalni Zoli mellett a Trabantban. Őszintén szólva, úgy vélem, nem is baj, hogy kihagytam azt a futamot, hiszen most sokkal motiváltabbnak érzem magamat a Kassa Rallyera. Tele vagyok várakozással, kíváncsi vagyok, mit tartogat számunkra a szlovák megmérettetés.

Ahhoz már hozzászoktunk, hogy az első osztálybeli futamok alkalmával minden pálya új nekünk, így a felkészülés most sem fog különösebb gondot, stresszt okozni számunkra. Eddig sikerült minden ORB-s versenyünkön megszerezni a 14-es kategória első helyét, így már mondhatni elvárjuk magunktól, hogy ez a sorozat Kassán se szakadjon meg. Továbbra is Schubert Istvánékat tartom a legnagyobb ellenfelünknek, de azt gondolom, Kocsomba Károlyék is komolyan beleszólhatnak majd a kategóriánk eredményeibe. Biztos vagyok benne, hogy a magunk kis „házi” versenyét izgalmasan fogjuk megvívni egymás között. Hogy ez kívülről mennyire lesz látványos, azt majd a nézők eldöntik, de az biztos, hogy mi mindent meg fogunk tenni a sikerért, és nagyon jól fogjuk érezni magunkat.

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ