Kaptunk hideget és meleget – Ifj. Érdi – Papp – SEAJETS Acropolis...

Kaptunk hideget és meleget – Ifj. Érdi – Papp – SEAJETS Acropolis Rally

MEGOSZTÁS
Ifj. Érdi Tibor és navigátora Papp György túl vannak a 2017-es Acropolis Rali első napján. Ugyan még csak holnap kezdődik az igazi verseny, viszont a mai nap megdöbbentő és egyben üdítő megállapításokkal lettek gazdagabbak a kvalifikációs gyorsaságit követően.

Szikrázó napsütés, por és 32°C volt a közép-görögországi Lamia székhelyű Európa bajnoki futamon, ahol az ERC2-es kategória 3 párosa méretteti meg magát. Érdiék vetélytársa az orosz murvamenő Sergej Remennik és az olasz Zelindo Melegari lesznek. A kategóriában a kvalifikációs gyorsaságit megnyerték, viszont a rajtsorrend választás a következőképpen alakult:

1. Sergej Remennik & Mark Rozin – Mitsubishi Lancer Evo X

2. Zelindo Melegari & Maurizio Barone – Mitsubishi Lancer Evo IX

3. Ifj. Érdi Tibor & Papp György – Mitsubishi Lancer Evo X

Sajnos így az abszolútban harmadikként kell a rajtolniuk a fiúknak, ami a pályák takarításán kívül abból a szempontból sem jó hír, hogy az olasz páros indul előttük, akik több, mint 10 másodpercet kaptak a 3,7km-es kvalifikációs gyorson, így nagy eséllyel a porukban kell majd teljesíteni a szombati napot.

Ifj. Érdi ezeket fűzte hozzá a történtekhez: „Sajnálattal vettük tudomásul, hogy az amúgy is kőkemény versenyen Sergej bevállalta a takarító szerepet, ezáltal a Melegariék által felvert porban versenyzésre kényszerített minket. Viszont ez a rali. Nem nyafogunk, a kihívás elfogadva, örülünk a kategória első időnek és annál nagyobb lendülettel vetjük magunk a versenyzésbe. Önbizalmat ad az, hogy az autó szenzációs, tavaly ugyanezen a gyorsaságin 16 másodperccel voltunk lassabbak, láthatóan kezd beérni az egész csapat megfeszített munkája. Meglátjuk, hogy mit tartogat a szombat, Gyurival a legnagyobb alázattal vágunk neki a holnapi bő 100km gyorsaságiknak.
Érdi Rallye Team
 ***

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ