Kaotikus volt a Mecsek…

Kaotikus volt a Mecsek…

MEGOSZTÁS

Nyolc év után vágott neki Molnár Pisti és Novák Balázs a mecseki pályáknak, de a sorsukat már az első gyorson megpecsételte egy tövezés.

Három gyorsot tudtatok csak teljesíteni a Mecsekben?

– Igazából az történt, hogy az első gyorsaságin körülbelül 3-4 kilométerénél mindenki defektet kapott. Nekünk nem volt defektünk, viszont megütöttem a kocsit, és elállítottuk vele a hátsó futóművet, így nem tudtunk úgy menni, ahogy szerettünk volna. Persze ott még ki akartuk hozni az adott helyzetből a lehető legtöbbet, de szenvedés volt csak. Aztán azt a szervizben megcsinálták a fiúk, de nem erőltettük tovább. Tehát összesen három szakaszt teljesítettünk, a többit törölték ugye az időjárás miatt. Aztán mi úgy döntöttünk, hogy eléggé kaotikus ez az egész, és nem folytattuk a versenyt.

 Miért láttátok jobbnak kiállni és feladni, mint folytatni?

–  Csütörtökön kezdtünk pályát járni, hatalmas melót raktunk bele, pörögtünk, de az idő ellenünk volt, így csak kétszer mentünk rajtuk. De becsületesen róttuk a köröket, tetszettek is, de ez nem a mi versenyünk volt. Eljön az ember életében az a kor, ha valami nyögvenyelős, és nem okoz örömöt, akkor hagyni kell. Általában mindig rossz vége lesz az erőlködésnek, ez a tapasztalat. Én meg már hét elején sem voltam százas, jó tudom most azt mondanátok, hogy máskor sem…de most még lázas is voltam, kerülgetett valami nyavalya. Valamiért ennek is ilyen forgatókönyvet írtak nekünk az égiek, mert nem ment nekünk ez a Mecsek nyolc év kihagyás után sem.

Utáljátok a nagy meleget is, mi lesz így a nyári versenyeken veletek?

– Még a meleget úgy ahogy el tudtuk volna viselni, de a káoszt valóban utáljuk, és itt volt belőle nem kevés. Nyilván az időjárásról senki nem tehet, de összességében feltette az í-re a pontot. Ennek fényében mi úgy döntöttünk, hogy a nyár arra való, hogy egy tengerparton, vagy bárhol máshol izzadjunk, ne a versenyautóban. Szimplán ki fogjuk hagyni a nyári futamokat, addig meglátom, hogy állunk majd a saját kocsimmal, és ahogy eltűnik a kánikula, mi is visszatérünk a pályákra. De hogy melyikre…mikor, az a jövő zenéje.

Reklámpartnerek:

Strapa Pack Kft; Castellum Hotel Hollókő; MOLVI Plast Kft.; Keve-Land Kft.; X-Ballon Kft.; New Family Kft.

Szöveg: Tiba Anita

Fotó: Peremicki István

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ