Kamikaze módon közlekedtek…

Kamikaze módon közlekedtek…

MEGOSZTÁS

Kamikaze módon közlekedtek…

Tökön-paszulyon át ment a kis Beduval Molnár Pisti és Novák Balázs a Mkulás Ralin, de sajnos csak négy szakaszt tudtak teljesíteni a fiúk.

Benneteket tényleg üldöz a technika ördöge, hiszen ismét kiestetek.
– Tök jól mondod, egyszerűen már nem tudunk mit kezdeni a „kisördöggel”, nem hagyja, hogy a versenyeket befejezzük. Most is kiállni kényszerültünk, pedig amíg mentünk, nagyon élveztük…annak ellenére, hogy én kifejezetten fagyosszent vagyok. Beöltöztem rendesen, mert rosszabbra számítottam, de szélvédő azért volt, és ki lehetett bírni. Balázsnak ez meg sem kottyant, egy kis hidegtől nem futamodik meg.

Hogy tetszett a Bedu nektek?
– Egy privát teszten vettünk részt a futam előtt, ahol tudtunk pár kört menni, szerintem hamar ráhangolódtunk a Bedura. Kaptunk a használatához okos tanácsokat, mert másképpen viselkedik, mint egy raliautó. Jobban kell rá vigyázni, amit mi nem tudtunk, végsebességen nem szabad nagyon sokáig nyomni neki. Csak halkan súgom meg, de úgyis tudja mindenki…nem bírtuk megállni, és ennek meg is lett a következménye, mert pár szíjat elszakítottunk menet közben. Valahogy érezték a srácok, hogy ezt a szíj cserét nekünk meg kell mutatni indulás előtt, így pót szíjat kaptunk…lehet rá volt írva az arcunkra, hogy szükségünk lesz rá – nevet Pisti.

Miben különbözött leginkább egy versenyautóhoz képest?
– Mindenen át lehet vele menni, árkon-bokron, nagyon klassz futóműve van. Arra azért oda kellett figyelni, hogy fel ne boruljunk, mert ez nem ilyen pályákra van leginkább tervezve. De megúsztuk, próbáltuk rendeltetésszerűen használni kisebb-nagyobb sikerrel. Kamikaze módon közlekedtünk, de Gergő mindent elmondott tényleg, hogy mi jó és mi nem a kis Bedunak. Így is kettő szíjat elszakítottunk, aztán a negyedik gyorson még mentünk egy jót, majd a jobb hátsó kerékcsapágy szétesett, és mondták a többiek, hogy az ki fog szakadni, így ismét feladtunk egy futamot.

Úgy érzem van még bennetek kraft az idei évre, jöhet a Szilveszter Rali?
– Mivel a technika ördöge fogja a kezünket, és rohadt nehezen adunk fel dolgokat, azt mondtunk Balázzsal, hogy jövőre tankkal fogunk indulni, talán az nem esik majd szét alattunk – viccelődik Pisti. Most meg kitaláltuk, hogy akkor mégis induljunk az én autómmal a szilveszteri futamon…tudod azt ott kicsit megrúzsozzuk, hadd szóljon, ha már lúd, akkor legyen kövér. Ennek az évnek már úgyis lőttek, legalább érezzük jól magunkat. De az a verseny már tényleg olyan bulihangulatú számunkra, szimplán csak kieresztjük a fáradt gőzt.

Reklámpartnerek:
Strapa Pack Kft; Castellum Hotel Hollókő; MOLVI Plast Kft.; Keve-Land Kft.;
X-Ballon Kft.

Szöveg: Tiba Anita
Fotó: Sári Péter

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ