Kalle Rovanperä legnehezebb győzelme – WRC Horvát Rally

Kalle Rovanperä legnehezebb győzelme – WRC Horvát Rally

MEGOSZTÁS
Kalle Rovanperä 28,4 másodperces előnnyel vezette a WRC Horvát Rallyt az utolsó előtti Trakošćan – Vrbno szakasz kezdetekor. A szakaszt követően már Ott Tänak állt az összetett élén 1.4 másodperces előnnyel a Wolf Power Stage előtt.

A Toyota finn pilótája 5.7 másodperccel volt gyorsabb – Wolf Power Stage -, mint Ott Tänak, így az összetettet a maga javára fordította és 4.3 másodperccel megnyerte a Horvát Rallyt!

“Biztos voltam benne, hogy nem tudunk olyan gyorsak lenni ezekkel a gumikkal, de ez elképesztő volt. Nagyon keményen nyomtuk, és azt hiszem, megérdemeljük ezt a hétvégén. Az biztos, hogy ez volt pályafutásom legnehezebb győzelme.” – nyilatkozta a villágbajnoki éllovas toyotás a szakasz céljában.

A futam végeredménye:

1. K. Rovanperä J. Halttunen Toyota GR Yaris Rally1 2:48:21.5
2. O. Tänak M. Järveoja Hyundai i20 N Rally1 +4.3
3. T. Neuville M. Wydaeghe Hyundai i20 N Rally1 +2:21.0
4. C. Breen P. Nagle Ford Puma Rally1 +3:07.3
5. E. Evans S. Martin Toyota GR Yaris Rally1 +3:46.0
6. T. Katsuta A. Johnston Toyota GR Yaris Rally1 +8:08.5
7. Y. Rossel V. Sarreaud Citroën C3 Rally2 +10:01.0
8. K. Kajetanowicz M. Szczepaniak Škoda Fabia Evo +11:01.2
9. E. Lindholm R. Hämäläinen Škoda Fabia Evo +11:11.9
10. N. Gryazin K. Aleksandrov Škoda Fabia Evo +11:48.5

A futam után így értékelte az első három pilóta a hétvége történéseit:

Rovanperä: “Ez az eddigi legjobb érzés amit győzelem után éreztem. Nagyon kemény hétvége volt, a körülmények hihetetlenül nehezek voltak, és azt hiszem, mindenkinek voltak problémái vagy pillanatai a három nap alatt. A mai nap ismét nagyon kemény volt. Úgy tűnt, hogy túl nehéz lesz a győzelem, ahogy láttuk az időjárás alakulását. Rengeteg időt vesztettünk az esőben, és nem gondoltuk, hogy a gumiválasztásunk is túl jó lesz az utolsó szakaszra, mivel rengeteg sár volt. De úgy döntöttünk, hogy megpróbáljuk, és keményen lenyomtuk, és az időnk nagyszerű volt. Lesz még ettől is néhány nehezebb rali, amikor mi fogjuk megnyitni az utat murván, ami új tapasztalat lesz számomra, de egyelőre természetesen boldog vagyok: A tempónk nagyon jó lesz, és minden jól ment.”

Tänak: “Ahhoz képest, hogy péntek este hol voltunk, a mai nap nem is volt olyan rossz. Sőt, ígéretesebb volt, mint amire abban a pillanatban számíthattunk volna. Nem volt meg az a fajta tempónk, amivel igazán közvetlenül versenyezhettünk volna a többiekkel, de nagyon okosan választottuk meg a gumikat, amiből határozottan jól jöttünk ki. Mindig a megfelelő időben voltunk a megfelelő gumikon, még a többiekhez képest is. Végül Kalle hozta azt a teljesítményt, ami nekünk hiányzott, és ez az a terület, amire koncentrálnunk kell. Meglátjuk, mit hoznak a következő futamok. Legközelebb murvára megyünk, ami egy teljesen új téma lesz.”

Neuville: “Mindig igyekszünk a pozitívumokból meríteni, és a harmadik hellyel mindenképpen elégedettek lehetünk. Messze nem volt problémamentes a hétvége, amely két perc időbüntetéssel járt. Sportilag kihívást jelentő verseny volt, vezetés szempontjából azonban élvezetes volt. Az autó jól érezte magát, az utak gyönyörűek voltak, és szórakoztató volt. A problémák ellenére sem adtuk fel. Keményen küzdöttünk, és a végén a csapatot egy 2-3-as eredménnyel és erős pontokkal jutalmaztuk a gyártók bajnokságában. Javult a tempónk, az autót sokkal kellemesebb vezetni, és újabb lépést tettünk előre. Biztos vagyok benne, hogy van még mit fejlődnünk, ezért folyamatosan javulnunk kell, hogy jobb pozícióba kerüljünk a jövőbeli versenyeken.”

A FIA WRC állása három futam után

Gyártók:

1. Toyota Gazoo Racing World Rally Team 126 pont
2. Hyundai Shell Mobis World Rally Team 84
3. M-Sport Ford World Rally Team 80
4. Toyota Gazoo Racing World Rally Team NG 30

Pilóták:

1. K. Rovanperä 76 pont
2. T. Neuville 47
3. C. Breen 30
4. S. Loeb 27
5. O. Tänak 27
6. T. Katsuta 26
7. G. Greensmith 20
8. S. Ogier 19
9. E. Evans 17
10. E. Lappi 15
11. A. Mikkelsen 12
12. O. Solberg 8

matezsoltee

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ