Kalle Rovanperä a Hyundai-jal tárgyal

Kalle Rovanperä a Hyundai-jal tárgyal

MEGOSZTÁS
The reigning WRC champion Kalle Rovanperä competes in Formula Drift Japan (Team: KR69 CUSCO Racing / Machine: Red Bull GR COROLLA / Location: Ebisu Circuit West Course). // Kunihisa Kobayashi / Red Bull Content Pool // SI202305190276 // Usage for editorial use only //

A Rovanperähoz közel álló források szerint tárgyalások folynak, és mindkét fél vizsgálja a megállapodás lehetőségét.

A finn pilóta Toyota GAZOO Racinggel kötött szerződése a végéhez közeledik. Az egyik fő vetélytársa a Hyundai Motorsport érdeklődést mutatott Rovanperä szerződtetése iránt, így tovább erősítve pilótáinak sorát. A dél-koreai csapatnak már volt egy korábbi, a  Toyota színeiben világbajnoki címet nyerő pilótája Ott Tänak személyében, aki nem tudta újra megszerezni a világbajnoki címet koreai színekben, míg Thierry Neuville, a márka elsőszámú pilótája 2014 óta, háromszor lett második, így Rovanperä leigazolása stratégiai lépés lehet az esélyeik növelésére.

Bár az információ nem hivatalos, a Hyundai és Rovanperä közötti tárgyalások azt mutatják, hogy a finn pilótát nagyra értékelik a WRC-ben. Fiatalsága és tehetsége vonzóvá teszi minden olyan csapat számára, amely ebben a sportban szeretné biztosítani jövőjét.

A tárgyalások mindkét oldalon folynak, és várhatóan az elkövetkező hetekben születik meg a döntés. Ha Rovanperä végül csatlakozik a Hyundaihoz, az jelentős változás lesz a karrierjében, és minden bizonnyal várakozást és izgalmat kelt majd a rally rajongóiban.

matezsoltee

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ