Kalle örül, hogy Ott nyitja meg az utat Mexikóban

Kalle örül, hogy Ott nyitja meg az utat Mexikóban

MEGOSZTÁS
2023 FIA World Rally Championship / Round 02 / Rally Sweden / 09-12 February, 2023 // Worldwide Copyright: Toyota Gazoo Racing WRT


Kalle Rovanperä mosolya a Svéd Rally végén beszédes volt. A Toyota világbajnoka a második helyen kezdi meg a guanajuatói versenyt (március 16-19.), közvetlenül a bajnokságot vezető Ott Tänak mögött.

“Ez jó nekünk” – mondta a 22 éves finn. “Svédországban elsők voltunk a gyorsokon – 30 másodpercet vesztettünk az egyik trükkös szakaszon, amelyet kétszer is teljesítettünk, és ez az időkülönbség volt lényegében az, ahol a célban végeztünk.

“Mexikóban ezt nem kell megtennünk, nem mi fogjuk megnyitni az utat, szóval jobbnak kell lennie a számunkra. Alapvetően friss fejjel mehetünk oda, és remélhetőleg sikerül egy jó rallyt futunk.”

A jövő hónapban León környékén megrendezésre kerülő viadal lesz a világbajnoki címvédő harmadik mexikói indulása, de csak a második a legmagasabb kategóriás Rally1-es autóval.

Rovanperä negyedik lett Svédországban.

“Már nagyon várom – mondta. “Svédország és Mexikó között egy kisebb szabaságra volt lehetőségünk,sikerült kikapcsolódni, szóval jó lesz így Mexikóba otazni, és élvezni a ralit. A hangulat mindig remek, az utak pedig nagy kihívást jelentenek.”

Amennyiben Rovanperä-nak aktuális tanácsokra lenne szüksége a Guanajuato környéki utakkal kapcsolatban, bármikor megkérdezheti édesapját, Harrit. Az idősebb Rovanperä a tavalyi Nemzetek Rallyján – Rally of Nations Guanajuato amely ugyanezeket a szakaszokat használta – szerepelt, és egy Citroën DS3 R5-össel az ötödik helyen végzett.

A legutóbbi 2020-as futamot Sebastien Ogier nyerte.

matezsoltee

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ