Kalandos futam után lettek év végi harmadikak

Kalandos futam után lettek év végi harmadikak

MEGOSZTÁS

img_0254

Overdose Racing Team – IV. Miskolc Autó Ózd Rally, 2016. október 28-30.

Vincze Ferenc – Kuti Péter, Mitsubishi Lancer Evo IX

 

Úgy érkezett meg a szezonzáró Ózd Rallyra Vincze Ferenc és Kuti Péter, hogy mindent megtennének, hogy az év végi második helyüket megőrizzék. A sors azonban most közbe szólt: már az első napon olyan történések hátráltatták az Overdose Racing Team párosát, hogy a kitűzött cél teljesítésére nem maradt esélyük. Ám így is, az abszolút 3. helyre kormányozták be a Mitsubishi Lancer Evo IX-est, és ezzel a dobogó harmadik fokára azért felértek az év végi összetett értékelésben is.

Vincze Ferenc: Rögtön az első nap első szakaszán, az első balos kanyart letöveztük. Pechünkre az avar alatt volt egy nagy szikla, ami szétverte a bal első és hátsó felnit is, ennek következtében pedig teljesen elállítódott a futómű. Nem is tudtunk ez után érdemlegeset autózni az első két gyorson, mert attól tartottunk, hogy defektet kapunk. Hogy tetőzzük az izgalmakat, a királdi körgyorson pont úgy rajtoltatták előttünk Bodolai Laciékat, hogy épphogy nem ütköztünk össze velük. Másfél körig még követnünk kellett, így abban a szakaszban is jócskán hagytunk bent másodperceket.

A 4. gyorsasági már viszonylag problémamentes volt, ám annyira idegesek voltunk, nem bírtunk megnyugodni a nap eleji történések után, hogy az eredményünk nem azt mutatta, amit mi szerettünk volna látni. A szerviz után sikerült rendbe tenni teljesen a Mitsubishit, valamint mi is összeszedtük magunkat fejben, így újra teljes koncentráltsággal álltunk az esti gyorsok rajtjába. Miután pedig többen is kiestek előlünk, egészen az abszolút 3. pozícióig léptünk előre.

Másnap inkább a biztonságra autóztunk, hiszen Hadik Andriséknak már akkora előnyük volt velünk szemben, hogy nem volt esélyünk megelőzni őket. De ha még meg is előzzük, a mínuszolások miatt ez az opció se lett volna elég ahhoz, hogy megőrizzük az év végi második helyezésünket. Ózdon tehát bejöttünk a 3. helyre, és ezzel mi lettünk a legjobb Mitsubishis páros a két R5-ös mögött, ami úgy gondolom, nagyon szép teljesítmény, és büszke is vagyok rá. A szezonzárón elért eredményünkkel pedig az év végi bronzérmet is megszereztük, ami ugyancsak hatalmas öröm számunkra.

Összességében teljesen elégedett vagyok az idei szereplésünkkel, hiszen minden futamon, ahol rajthoz álltunk, célba is értünk, ráadásul stabil autózással, előkelő helyen. Jövőre szeretnénk majd mi is az R5-ös irányába lépni, mert úgy látjuk, ezzel lenne igazán esélyünk beleszólni a bajnoki címért vívott küzdelmekbe. Tervek tehát vannak, és azon dolgozunk majd, hogy meg is valósuljanak. Addig is, szeretnénk még majd a Mikulás és a Szilveszter Rallyen is autózni egy jóízűt, hogy méltóképpen zárhassuk le a 2016-os versenyszezont.

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ