Kalandos és eredményes nyirádi hétvége – Panyik Dániel – Nyirád RX

Kalandos és eredményes nyirádi hétvége – Panyik Dániel – Nyirád RX

MEGOSZTÁS
Panyik Dániel #971 – Opel Astra, Astra Divízió

Panyik Dániel #971 – Opel Astra, Astra Divízió

Nyirád Rallycross OB és CEZ futam

Kalandos és eredményes nyirádi hétvége

Panyik Dani már nagyon várta a nyirádi rallycross OB és CEZ futamot. A legutóbbi Vörös Katlanban még juniorként teljesített versenyén – 2016 – dobogón állt, akkor még Tyuki bácsi istápolása mellett Harkányi Máté és Takács Bene mögött.

Köszönhetően a múlt pozitív történéseinek is komoly tervekkel vágott neki az idei negyedik futamnak a fiatal pilóta az Astra Divízióban. A hétvége során “igazi autógyilkosként” viselkedő pálya ismét a dobogóig segítette Danit, aki a tizenhárom főt számláló kategória harmadik helyén végzett Makai György és Kovács Marcell mögött.

Panyik Dániel

A szombat nem indult olyan tökéletesen, mint ahogy vártam. Az első előfutamban a hatodik helyen zártam. A második előfutamban sikerült jól rajtolnom, de a hétvége során együtt versenyeztünk a Suzuki Divízió pilótáival, ők még jobban rajtoltak, mint mi. Az egyikük leszorított, így harmadikként vágtam neki a futam négy körének. Aztán egy jó jokertaktikával megnyertem a futamom, így jóval elégedettemben zártam a napot, a kategória harmadik helyén. Optimistán vártam a vasárnapot.

A harmadik előfutamban – vasárnap délelőtt – belekeveredtem egy rajtbalesetbe, amiért a versenybírók utolsó figyelmeztetésben részesítettek sportszerűtlen versenyzés miatt. Nem éreztem magam hibásnak, de el kellett fogadnom a döntést. Ennek ellenére sikerült a harmadik helyen zárnom.

Panyik Dániel #971 – Opel Astra, Astra Divízió

Az első elődöntő második rajtkockájából, Makai Gyuri mellől rajtoltam. Jól sikerült a startom, az első kanyarban másodikként fordultam . A kettes kanyarban kiforgattak, de sikerült megőriznem a pozíció. “Nascaros” Gyuri után vetettem magam, aki addigra már komoly előnyt autózott ki. Végül a második helyen zártam, ami a döntő második sorának egyes rajtkockáját jelentette.

A döntőben a rajt után,amit elrontottam, belekerültem egy csetepatéba, aminek a végén a harmadik kanyarban visszaestem az ötödik helyre, Így egyből kimentem a jokerre, ami utólag jó döntésnek bizonyult. Hamar utolértem az előttem autózókat. Amikor ők mentek ki a jokerre, ripsz-ropsz a harmadik helyen találtam magam. Amíg azzal voltam elfoglalva, hogy megelőzzem az engem feltartókat Makai Gyuri és Kovács Marci elhúztak tőlem. Így a harmadik helyet végeztem!

Panyik Dániel #971 – Opel Astra, Astra Divízió

Nagyon elégedett vagyok a hétvége során nyújtott teljesítményemmel. Köszönöm mindenkinek a segítségét, támogatást, akik hozzásegítettek ehhez a nagyszerű eredményhez! Köszönöm Apa, hogy bízol bennem! Köszönöm a Proexnek a remekül felkészített autót!

Greinbach-ban támadunk!

*******

A döntő belsője

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ