Jól sikerült a bózsvai dínom-dánom…

Jól sikerült a bózsvai dínom-dánom…

MEGOSZTÁS

Kurtos Róbert és csapata kicsit kiengedte a fáradt gőzt a Bózsva Pikniken. Szeretik ezt a vidám kis összejövetelt, ezért minden évben részt vesznek rajta.

Leteszteltétek az új motort Bózsván?
– Le bizony. Volt is egy kis pitty-putty, pedig előtte raktuk fel a motort, váltót és egyebeket. Az első autóztatás alkalmával kiesett az olajleeresztő csavar, így kifolyt az összes olajunk a váltóból. Úgyhogy beszerző körútra mentünk, hogy megoldjuk minél hamarabb ezt a problémát, és tudjunk még pár kilométert gurulni. Sikerült is hatszor teljesíteni a kört, aztán viszont eltörtem a jobb első féltengelyt. Az új motornak ennyi elég is volt. Utána már csak élveztük a napot.

Milyen volt a hangulat a Bózsva Pikniken?
– Nagyon jól sikerült most is a rendezvény, a jelenlévők véleménye alapján és persze a jókedvű emberek arcán is elégedettséget láttunk. Nagyon sok versenyző és néző volt, az emberek még mindig szeretik ezt a közvetlenséget az ilyen eseményeken. Kicsit testközelből érezhetik ennek a sportnak a szenvedélyét és mivoltját. Akik pedig beültek egy-egy versenyautóba, igazi élményekkel térhettek haza, és ezzel elérte a célját ez a hétvégi kis móka, összejövetel.

A partnerek kedvelik ezeket kötetlen találkozókat?
– Igen, mindenki szereti, mert csak a kikapcsolódás a lényege, és hogy együtt legyünk. A versenyzőkön és a nézőkön kívül ilyenkor megautóztatjuk a partnereket is, akik láthatják rajtunk, hogy mennyire kedveljük ezt az egész feelinget. Sok esetben átragad rájuk is a versenyszellem, és hozzánk hasonlóan ők is kifejezetten várják ezeket a lehetőségeket. Aki egyszer itt megfertőződik, annak nincs menekvés – nevet Robi.

Akkor egy ilyen eszem-iszom…dínom-dánom nap volt?
– Valami olyasmi. Volt vadpörkölt, vadgulyás, töltött káposzta, gokart, dakar autó… és sok más egyéb program, szóval minden, amire az embereknek most még inkább szüksége van…móka, kacagás, evés, ivás, autózás. Mindez ingyen és bérmentve, ami azért a családok számára is fontos szempont szokott lenni. Aki idén lemaradt, jövőre semmiképpen ne hagyja ki. A nap fénypontja pedig, hogy kipróbálhattam a Lovász Pali R5-jét…és ismét fényt kaptam. Köszi…Pali, szuper a verda.

Akkor nincs is semmi teendő a Vértes előtt?
– Azért van. De már hétfőn megcsináltuk a féltengelyt, építjük át aszfaltra, és jöhet a programozás. Viszont beljebb vagyok, hogy ezek a hibák itt Bózsván jöttek ki, nem pedig mondjuk Vértesen. Megpróbálunk még tesztelni is majd pár kilométert a következő futam előtt, de örülünk, hogy nem éles bevetésen jöttek elő a gyerekbetegségei a Mitsubishinek.

Partnereink:
Kelet Autósport Kft.; Fa-Forg-Tech Hungária Kft.; Katica Vendégház, Viadukt Mérnöki Kft.; Karádi Rendszerház Kft.; Rex Bau Kft.; Perla-X Kft.; Jancsika; DREXLER TRAFFIC Bt.; Szalontai és Fiai Magánszeszfőzde; Car-Szer 2000 Bt.; Zemplén Hard-Work Kft.; Vipo-Home Kft.; ztvmotorsport.hu

Szöveg: Tiba Anita
Fotó: Tóth István

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ