Johan varázslat a hétvégén – PSRX Volkswagen Sweden World RX Team

Johan varázslat a hétvégén – PSRX Volkswagen Sweden World RX Team

MEGOSZTÁS

Petter Solberg Media Office

A Varázslatos Hétvége.  Óriási. Amit mindenki vár. Johan Kristoffersson a győzelemről álmodott.

Kitalálod?

Az álom valóra vált. A PSRX Volkswagen World RX Team Sweden újabb domináns hétvégén van túl. A Polo GTI Supercar magabiztos formát mutatva versenyzett  a svéd WRX futamon. Johan harmadik futamgyőzelmét aratta az elmúlt négy versenyhétvége során, egyetlen alkalommal nem ő ( május , WRX GB, Lydden Hill), hanem csapattársa Petter Solberg  nyert.

Ha megnézzük az eredményeket, nem csoda , hogy PSRX Volkswagen Sweden csapata vigyorog.. Van annál jobb, ha egy csapat vezet a bajnokságban? Vezetik a pilóták és a csapatok bajnokságát is. És van annál jobb, ha, mint a pilóták és a csapatok bajnokságát is vezetik?  Egy-kettőben állnak a pilóták a pilóták bajnokságában.

Üdvözüljük a PSRX Volkswagen Világában!

Miután 45.000 svéd állva kiabálta a nevét, Johanon átsuhant, hogy mit is csinált. Újból nyert!

2017 FIA World RX Rallycross Championship / Round 07 Höljes, Sweden / 30 June-2 July, 2017 // Worldwide Copyright: PSRX Volkswagen

“Ez az egyik olyan dolog, amit már régen szerettem volna” – mondta boldogan az érzelmileg túl fűtött szurkolói előtt Höljesben. Hazai közönség előtt , hazai futamot nyerni óriási dolog ez az egész csapat számára. Nagy boldogság ez mindenkinek!

Tegnap (szombaton) jól ment a verseny, vezettük a futamot a nap végén, de már a másnapra koncentráltam, ráérezve a különbségre. Mint mindig , az autó teljesen tökéletes volt, giga köszönet a csapat valamennyi tagjának és a keményen dolgozó Volkswagen Motorsportos srácoknak is.

2017 FIA World RX Rallycross Championship / Round 07 Hšljes, Sweden / 30 June-2 July, 2017 // Worldwide Copyright: PSRX Volkswagen

Amikor a szezon elején rájöttem, hogy micsoda lehetőség előtt állunk és valóra válhat az álmom, éreztem, hogy valami különleges varázslat előtt állunk. Akkor még nem tudtam csak éreztem, de most már tudom, hogy elkezdtük.

A PSRX Volkswagen Sweden tökéletes taktikával versenyzett Höljesben és minden kvalifikációs, elődöntős és döntő  futamot követően pole pozíciósok voltak.

2017 FIA World RX Rallycross Championship / Round 07 Höljes, Sweden / 30 June-2 July, 2017 // Petter Solberg, Portrait Worldwide Copyright: PSRX Volkswagen

A csapat tulajdonos Petter a következőket mondta: Nagyon fontos volt a számunkra, hogy a kvalifikációs futamok után tudjuk hozni az egy-kettő pozíciókat, mert akkor Johannal eltudjuk kerülni egymást az elődöntőkben. Nem tudtam (szombaton) a legjobb időket autózni, mert forgalomba kerültem folyamatosan, ami nagyon frusztrált, de jött egy remek reggel és megnyertem a Q4-et. Abban a pozícióban voltunk, amiben szerettünk volna. Minden tökéletesnek látszott, de az elődöntőmben ott ragadtam a rajtrácson… Egyszerűen nem tudtam elhinni. Minden addigi kemény munka szertefoszlott.

Ez van ilyen a sport, ez benne van versenyzésben. Nem hagyom, hogy mindez elrontsa a partit, hiszen megnyertük a hazai futamunkat. Ezen a hétvégén én is svéd lettem egy kicsit. Őszintén szólva nagyon boldog vagyok a csapat által elért eredmények miatt. A fő hangsúly a számomra a csapat bajnoki cím, hiszen mindössze hat hónaposak vagyunk. Hihetetlen eredmény ez a PSRX Volkswagen Sweden számára.

2017 FIA World RX Rallycross Championship / Round 07 Höljes, Sweden / 30 June-2 July, 2017 // Petter Solberg, Action Worldwide Copyright: PSRX Volkswagen

Tudod mi nem szeretünk feleslegesen beszélni, inkább járjuk a saját utunkat. A szezon végéig hosszú még az út és számos kanyar vár ránk, de mi hiszünk abban az útban, amire ráléptünk.

 Álljon most itt a brit Thak That zenekar egyik dalának szövege… “lehet varázslat?”

Egyértelműen.

Most már mindannyian hiszünk a varázslatban.

Eredmények – Höljes WRX Supercar döntő: 

1 Johan Kristoffersson 4:14.579s
2 Andreas Bakkerud 4:16.942 p
3 Sébastien Loeb 4:17.480 p
4 Timmy Hansen 4:20.773 p
5 Kevin Eriksson 4:21.384 p
6 Janis Baumanis 4:27.229 p

A pilóták bajnokságának állása:

1 Kristoffersson 181p
2 Solberg 150 p
3 Ekström 143 p
4 Loeb 125 p
5 Bakkerud 124 p
6 Hansen 121 p

A csapatbajnokság állása:

1 PSRX Volkswagen Sweden 331p
2 Team Peugeot-Hansen 246p
3 EKS 201p

A következő futam időpontja 2017. 08.04-06. –  Word RX Kanada

***

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ