Jó lenne egyről a kettőre jutni

Jó lenne egyről a kettőre jutni

MEGOSZTÁS

A Lada 2101 ismét csak a H5 / H11 4. helyére repítette a Bátyi Barnabás – Bacsik Roland párost. A srácok örömét beárnyékolja, hogy nem jutnak egyről a kettőre.

Mesélj, mennyire vagy elégedett ismét ezzel a H5 és H11 4. hellyel?

– Most is lecsúsztunk a dobogóról, hiszen mi egy A-s Ladával versenyzünk és ebbe a technikába úgy látszik nem lesz több, feleslegesen harcolunk. Így nehéz felvenni a versenyt a többiekkel, de úgy gondolom ennek ellenére is örülünk a helyezésünknek, viszont benne van az emberben, hogy megéri folytatni vagy sem. Hiába próbálom pozitívan felfogni, mégis csalódást érzek minden futam után, mert ez már a harmadik ilyen csata, ahol ilyen eredményt sikerült abszolválni.

Egy külön kategória nem oldaná meg esetleg ezt a nagy erőkülönbséget?

– Gondoltunk már rá, és talán szóba is került régebben, ami annyiban maradt, mert a ütközetre koncentráltunk. Viszont talán megérné, hogy fussunk ezzel kapcsolatosan egy kört annak érdekében, hogy megoldást találjunk erre a problémára, amivel azért többen küzdünk versenyről versenyre. Mert tényleg szeretjük ezeket a csatákat ezen a pályán, de ha nem rúghatunk labdába, akkor egy idő után elfogy a lelkesedésünk és a motivációnk. De bízunk benne, hogy talán közös nevezőre lehet jutni, és mindenki boldogan versenyezhet tovább.

Műszaki gond nélkül megúsztátok?

– Hálistennek semmilyen technikai problémánk nem volt egész nap, még a motorháztetőt sem kellett felnyitni. Tényleg csak élveznünk kellene a versenyt, de már néha sajnálom a Ladát, hiszen tudom, hogy ennyi van benne, nem több…hiába kínzom szegényt, mégiscsak egy A-s autó. A gumival sem volt gond, kalandozás is kimaradt, időjárás is klasszul alakult, szóval ez a része teljesen tökéletes volt, már csak eredményre vágyunk.

Tervben van esetleg feljebb lépni a ranglétrán?

– Kérdés, hogy idén a mi terveink mennyire lesznek összeegyeztethetőek a megrendezett eseményekkel. Kitűztünk még egy szilveszteri csapatást, illetve egy meghívásunk van Kartalra, ami nem is verseny…inkább élményautózás, ahol nem lesz időmérés, csak kocsikázunk kicsit a magunk és nézők örömére, tét nélkül.

Tekintsünk kicsit távolabb, úgy mik az álmaid az autósportban?

– Talán ezek jelek a továbblépésre. Fejben már többször eljátszottam a gondolattal, hogy kipróbálnék akár egy Citroen C2R2-t és érdeklődtem is felőle, de aztán mindig beültem a saját autómba… és azzal mentem ismét. Természetesen vágyom…vágyunk arra, hogy valami másban is kipróbáljuk magunkat és legyen összehasonlítási alapunk, akár egy elsőkerekessel. Kezdetben maradna abban az esetben is az FRT, viszont, amennyiben helyreállna az autósportban a rend, akkor Rali2-ben vagy sprint futamokon is szívesen megmérettetnénk magunkat.

 

Reklámpartnereink:

Fémtiszta Kft.; Copy n’ More; Strapa Pack Kft; Király Szerszám Kft.; Pet Pack Kft.; Golf Kft.; Keve-Land Kft.; Fodor&Fodor Bau Kft.; Getz András E.V.; BB Vill. E.V.;

Szöveg: Tiba Anita

Fotó: RallyMedia.tk – Bitto Zsolt

AUTOMOBIL ÉS TUNING SHOW 2021. augusztus 27-29. Budapest, Hungexpo

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ