Jan Kopecky nyerte a Barum Rallyt ! Az Ifj. Érdi Tibor-Papp György...

Jan Kopecky nyerte a Barum Rallyt ! Az Ifj. Érdi Tibor-Papp György kettős ERC2 bajnok

MEGOSZTÁS
04 Kopecky Jan, Dresler Pavel, CZE/CZE, Skoda Motorsport, Skoda Fabia R5, Action during the 2018 European Rally Championship ERC Barum rally, from August 24 to 26, at Zlin, Czech Republic – Photo Alexandre Guillaumot / DPPI

Jan Kopecky ledolgozta a hátrányát és megnyerte a 48. Barum Rallyt Alexey Lukyanuk ellenében. Dani Sordo lett a harmadik, miután megelőzte Nikolay Gryazint, akit Miroslav Jakes is megelőzött az összetettben. A hatodik helyet Fabian Kreim szerezte meg. A legjobb hatban egy Ford Fiesta és egy Hyundai i20 R5 végzett, négy Skoda Fabia R5 mellett.

Az Ifj. Érdi Tibor – Papp György kettősnek ezúton gratulálunk, hiszen tavalyi sikerüket megismételve megvédték bajnoki címüket és 2018-ban is Európa-bajnokok! Gratulálunk!!

1.Jan Kopecky 2:07:47.2
2.Alexey Lukyanuk +7.5 s
3.Dani Sordo +53.6 s
4.Miroslav Jakes +53.9 s
5.Nikolay Gryazin +1:13.2 p
6 Fabian Kreim +1:58.2 p

A legjobb magyar eredmény a Botka Dávid – Mesterházi Márk kettős nevéhez fűződik a 14. helyen fejezték be a futamot. Ifj. Érdiék a 20. helyen zártak. Csomós Mixiék SuperRallyzva a 46. helyre értek be.

Az SS11 szakaszon búcsúztunk a László Martin – Zsiros Gábor kettőstől váltóproblémák miatt. Az SS13 gyorson megtörtént a baj, ugyanis a Klausz Kristóf – Csányi Botond kettős balesetet szenvedett.

A szezon legnehezebb futama alaposan megrostálta a mezőnyt, komoly teljesítményt kellett nyújtani a nedves körólmények között a célba ért párosoknak a verseny 212,73 kilométere alatt.

matezsoltee

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ