Izgalmas futam lesz

Izgalmas futam lesz

MEGOSZTÁS

hodosikassaelott

A Hodosi Gábor – Holló Barnabás kettőst egy ideje nem láthatták a nézők rajthoz állni. Ennek semmi különösebb oka nincs, csak tartják magukat az idei tervhez. A Kassa Rally benne volt a naptárukban, de leginkább már a prioritást élvező Rally Legendre készülnek.

 Szombathely óta pihen a Zsiguli. Mi az oka?

– Azokon a versenyeken álltunk eddig rajthoz, amik tervben voltak. Veszprémben egyáltalán nem akartunk indulni, Fehérváron akár mehettünk is volna, de végül úgy döntöttük elengedjük. Eger, Miskolc év elején nem volt kérdéses, már a Szombathely is csak úgy pluszba jött, és hát tervezzük a Rally Legendet.

Akkor a Ladával minden oké, jöhet a Kassa Rally?

– Azzal túl sok gondunk nem volt. Székesfehérváron akár rajhoz is állhattunk volna vele, mert Szombathelyen igaz akadt egy kis váltógondunk, amit simán megcsináltunk addig. Cseréltem egy hátsó hidat, felraktam egy másik váltót, átnézegettem, és nagyjából ennyi. De mivel nem annyira szorítottuk a fehérvári futamot, nem is indultunk. Majd most Kassán kicsit rákészülünk a Legendre.

Nem lesz elég átlapozni a régi itinert. Tartotok az új pályáktól?

– Valóban nem lesz elég, mert még számunkra is újak lesznek egyes szakaszok. Vannak benne olyanok, amiről nem is igazán hallottunk eddig.  Amúgy elárulok egy titkot. Én annyira vagyok képben, hogy tudom hány liter benzint kell vinni, mert megnéztem az össztávot. Ennyi az én dolgom. A többi a navigátoré. Én majd ott mindent elhiszek, amit Barna mond. Barnus készül, mert már mondta a pályákat, meg az okosságokat. Majd ott kiderül, mit tudunk kihozni a hétvégéből. Az biztos, hogy nehéz verseny előtt állunk.

Elég ilyenkor, hogy maximum háromszor lehet egy-egy pályán áthaladni?

– Lehet, hogy a mostanihoz hasonló helyzetben, mikor sok az új gyorsasági, jól jönne még pár kör. Tüzetesebben fel lehetne mérni a szakaszokat, de nem biztos, hogy ez mindig jó. A tapasztalat az, hogy ha háromnál többször van lehetőség menni egy-egy pályán, akkor elkezdünk beleirkálni az itinerbe, és agyon bonyolítjuk az egészet. Biztos nem véletlenül találták ki, hogy háromszor menjünk rajtuk. Amit meg ismerünk, azokról visszajön a kép hamar… általában.

Hogy fog kinézni a hétvégétek?

– Pályabejárás, egy jó itiener írás, átvételek, rajtceremónia, élvezetes autózás, kevés szervizelés, verseny befejezés, célceremónia. Remélhetőleg valahogy így fog festeni a hétvégi Kassa Rally számunkra.

Reklámpartnereink:

Expert Training Kft.; Nord Frank Kft.; AutoCarma Kft.; Prime Energie Kft.; Metál Inox Kft.; Tipp Plusz Kft.; Schönherz Informatikai Stúdió Kft.; Schönherz Iskolaszövetkezet; Terrex Kft.; Elektron-Co Kft.; MAN Szerviz; Imre Gábor Kft., Mester-Építő Kft.; B-Safety Bt.; Hesztia Debrecen Tűzvédelmi és Biztonságtechnikai Kft.; Albert Tűzvédelmi Csoport Kft.; Akku 96 Kft.;

 

 

Szöveg: Tiba Anita

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ