Itt nem lehet sziesztázni – Hyundai Motorsport – 16. Rally Guanajuato México...

Itt nem lehet sziesztázni – Hyundai Motorsport – 16. Rally Guanajuato México 2019

MEGOSZTÁS
2017 FIA World Rally Championship
Round 03, Rally Mexico
08-11 March 2018
Action
Thierry Neuville, Nicolas Gilsoul, Hyundai i20 Coupe WRC
Photographer: Helena El Mokni
Worldwide copyright: Hyundai Motorsport GmbH

Hyundai Motorsport – 16. Rally Guanajuato México 2019 beharangozó

  • A Hyundai Motorsport készen áll arra, hogy a pilótai és a gyártói pontverseny éllovasaival felvegye az ismételt harcot.
  • A 14 futamból álló évad első teljesen murvás futama sokkal melegebb körülmények között zajlik majd, mint Monte-Carloban, illetve Svédországban
  • Dani Sordo újra csatlakozik a Thierry Neuville és Andreas Mikkelsen által alkotott csapathoz. A Hyundai Shell Mobis World Rally Team trió célja , hogy Mexikó magaslatait legyőzve a pódiumon is a legmagasabban állhassanak.

Alzenau, Németország

A Hyundai Motorsport pilótái készenállnak a szezon harmadik futamára, amelyen teljesítményükkel továbbra is folytatni kívánják versenyképességüket.

A nyitó fordulókban elért dobogós pozíciók után láthatóvá vált a csapat ambíciója és lehetőségei a négy csapatos gyártói bajnokság remek csatájában. A Mexikó Rally a szezon első igazán murvás futama, amely olyan éghajlati viszonyok között zajlik, amely éles ellentéte a Monte-Carlo és a Svéd Rallykon tapasztaltakkal.

A Hyundai Motorsport ismét három Hyundai i20 Coupe WRC-vel vág neki a szezon harmadik,  közép-amerikai futamnak, amelyen a Dani Sordo – Carlos del Barrio páros csatlakozik a Thierry Neuville – Nicolas Gilsoul és az Andreas Mikkelsen – Anders Jæger Amland duóhoz. A spanyol páros #6 Hyundai i20 Coupe WRC-vel állnak fel 2019-ben egy VB futam rajtdobogójára. Sordo a múlthéten győzelemmel hangolt del Barrioval a futamra, miután megnyerték a portugál bajnokság nyitófutamát , a Rali Serras de Fafe-t, egy Hyundai i20 R5 volánja mögött.

Itt nem lehet sziesztázni

Pontosan ez lesz az a motiváció, amire minden párosnak szüksége lesz ahhoz, ha a győzelemért kíván hajtani. Ez egy olyan rali, amely a nagy magasság , az intenzív hőség és a murvás szakaszok egyedülálló kihívásai megkívánják a teljes koncentrációt. Guanajuato színes városi szakaszáról a Sierra de Lobos és a Sierra de Guanajuato hegységek lenyűgöző környezetébe versenyznek majd a világ legjobbjai. A festői háttér ellenére a párosok számos egy sor fárasztó szakaszt kell teljesíteni – összesen 21 db-ot -, amelyek a technikát és az embert is alaposan próbára fogja tenni, mielőtt célba érne a mezőny.

Az érdekes szakaszok közé tartozik az ijesztő El Chocolate, amely a teljes évad legmagasabb tengerszint feletti magasságában – 2700 m – teljesített szakasz és az El Brinco, amely 2019-ben egy teljesen új és izgalmas ugratót kapott. A Hyundai Motorsport a Mexikó Rally kihívásaira Spanyolország déli részén készült.

A Hyundai Motorsport párosai számos dobogós eredményt értek el Mexikóban. Első alkalommal 2014-ben sikerült dobogóra állnia Thierry Neuville-nek, míg a csapat legjobb eredménye Dani Sordo tavalyi második helye. Az idei cél az eddigi eredményeken javítani.

Andrea Adamo – csapatfőnök

A hóból és a jégből költözünk a Mexikó Rally forró és egyaránt trükkös körülményei közé, ahol győzni szeretnénk és elérni céljainkat. A 2019-es első két futam izgalmai megmutatták, hogy erősek vagyunk a csatákban. Azonban a címekért folytatódó óriási harcban meg kell kettőznünk erőfeszítéseinket, hogy pontokban is realizálódjon a teljesítményünk. Dani és Carlos számára ez lesz az idei első rali, de győztes mentalitással érkezhetnek Mexikóba, miután győzelemmel hangoltak Portugáliában az i20 R5-sel. Azt remélem, hogy ez pozitív hatással lesz mindhárom párosunkra.

2017 FIA World Rally Championship
Round 03, Rally Mexico
07-11 March 2018
Action
Thierry Neuville, Nicolas Gilsoul, Hyundai i20 Coupe WRC
Photographer: Helena El Mokni
Worldwide copyright: Hyundai Motorsport GmbH

Thierry Neuville – #11 Hyundai i20 Coupe WRC

  • Két egymást követő pódium idén, második hely a pilóták pontversenyében
  • A Hyundai Motorsport belga pilótája háromszoros dobogós Mexikóban, amelyből kétszer a dél-koreai csapat színeiben ért el (2014/2017)

Jól kezdtük a 2019-es szezont, két kielégítő dobogóval. A bajnokság korai szakaszában megmutattuk a tempónkat, a potenciálunkat, valamint számos területen fejlődtünk. Mexikó egy teljesen más kihívás lesz, mint eddig. Ez lesz az év első versenye magas hőmérsékleti feltételek között, amely valódi kontrasztot jelent a Monte és Svédország után magas tengerszint feletti magasságban. A magasság miatti oxigénszint csökkenés kevesebb lóerőt jelent majd az autók motorjainak, illetve a magas hőmérsékletnek köszönhetően a pilóták és a navigátorok számára igazi fizikális kihívást jelent majd a pilótafülke hőmérséklete is, amely mindig nehézzé teszi a ralit. Ez egy olyan futam, amelyen korábban már harcoltunk a dobogóért , így tudjuk, hogy mit kell tennünk a sikeres szereplésért.

2018 FIA World Rally Championship
Round 03, Rally Mexico
8-11 March 2018
Andreas Mikkelsen, Anders Jaeger, Hyundai i20 Coupe WRC
Photographer: Austral
Worldwide copyright: Hyundai Motorsport GmbH

Andreas Mikkelsen – #89 Hyundai i20 Coupe WRC

  • A norvég pilóta svédországi negyedik helye a legjobb eredménye a 2018-as mexikói futam óta
  • Mikkelsen 2015-ben zárta a futamot dobogón

A svédországi és a mexikói körülmények között a különbség már nem is lehetne nagyobb. Ez a szezon egyik legforróbb ralija nagy tengerszint feletti magasságban és hosszú és kemény murvás szakaszokkal. A magas hőmérséklet és a nagy magasság kombinációja a pilótapárosok és az autók számára is „fárasztó” ralit jelent. A magasság csökkenti a motorok teljesítményét, ami azt jelenti, hogy folyamatosan eltűnik valami az autóból. A szezonkezdet hozott néhány pozitív részeredményt nekünk és a csapatnak is. Svédországban harcoltunk a második helyért, így azt reméljük, hogy Mexikóban is elejében tudunk majd lenni.

2017 FIA World Rally Championship
Round 03, Rally Mexico
08-11 March 2018
Atmosphere
Dani Sordo
Photographer: Helena El Mokni
Worldwide copyright: Hyundai Motorsport GmbH

Dani Sordo – #6  Hyundai i20 Coupe WRC

  • Sordo első idei futama a mexikói, amelyen tavaly a második helyet szerezte meg
  • A Rali Serra de Fafe futamát nyerte a Sordo – Del Barrio kettős egy Hyundai i20 R5-sel, a mexikói futamra felkészülés jegyében.

Nagyon örülök annak, hogy elkezdhetem az idei szezon első futamát, hiszen testközelből követtem az eddigi futamokat. Csapattársaim már belemelegedtek Mont-Carloban és Svédországban. Most itt az idő, hogy a saját szezonunkat elkezdjük. Carlos-sal a Rali Serras de Fafe-t használtuk arra, hogy felkészítsük magunkat Mexikóra. Sikeres hétvégénk volt a Hyundai i20 R5 volánja mögött. Ezt az élményt és a csütörtöki shakedownt fogjuk felhasználni, hogy felvegyük a maximális fordulatszámot. Célunk nem kevesebb, mint a pódium. A mexikói futam egy nagyon kemény verseny, de nagyon élvezetes a rajongók szeretete miatt.

2018 FIA World Rally Championship
Round 03 Rally Mexico
08-11 March 2018
Day 2
Action
Dani Sordo, Carlos Del Barrio, Hyundai i20 Coupe WRC
Photographer: Fabien Dufour
Worldwide copyright: Hyundai Motorsport GmbH

A Mexikó Rally március 7-én csütörtökön kezdődik egy rövid városi szakasszal Guanajuatoban. Pénteken a rali változatos programot kínál, a 31.57 kilométeres El Chocolate szakasszal és a Leon környéki rövidebb gyorsokkal.  A szombati nap hosszabb lesz, köszönhetően a Guanajuato (25,90 km), az Otates (32,27 km)  és a szurkolók kedvencének számító El Brinco (8.13 km) szakaszokkal , a leoni szervízparkba történő esti visszatérés előtt. A vasárnapi program távja 60 kilométer – 3 db gyors –, a 21 szakaszból álló futam stílusosan a zárul a Las Minas Power Stage szakasszal

Hyundai Motorsport pilótái/navigátoraik  eredményeik / Mexikó Rally

Hyundai Motorsport Media

matezsoltee

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ