Italian Baja – Két nap után az élen a magyar csapat

Italian Baja – Két nap után az élen a magyar csapat

MEGOSZTÁS

Szombaton három szelektívvel folytatódott a Hungarian Baja, az egyetlen hazai egység pedig remek napot zárt: a Garamvölgyi Zoltán – Takács Antal páros a kategória első helyére verekedte magát, az összetettben pedig a rendkívül előkelő tizedik helyet foglalják el a fiúk.

A háromszor 86 kilométer komoly próbatétel elé állította a magyarokat, de fiaink nem ijedtek meg a kihívástól:

„Nagyon változatos és élvezhető pályán kezdtük, igyekeztünk elsőre jól és pontosan menni. Óriásiakat ugráltunk, és itt szeretném kiemelni, hogy nagyon sokat köszönhetünk az FRT lengéscsillapítóknak, amik szenzációsan működtek és mindent kimozogtak. A 25. km-nél megelőztük Santi Navarrot, ám nem sokkal később kaptunk egy lassú defektet, aminek a javításával meggyűlt a bajunk. Ettől kicsit fejben szét is estünk, de összességében jól indult a nap.

Billy és Gabi révén hibátlan géppel folytathattuk a szombatot, ami még számos további izgalmat tartogatott. Egy ízben mederben előztünk, melynek során megütöttük a jobb első futóművet és leszakadt az oldalborítás is. A cél előtt 25 km-el ismét Santival keveredtünk csatába, de az óriási por miatt száz méternél jobban nem tudtuk megközelíteni, mert az égvilágon semmit nem láttunk. Anti előtt még az ablaktörlő is leszakadt, így ő szinte végig vakon navigált nekem.

Az utolsó szakaszban még nagyobb lett a por, a pocsolyák pedig sártengerré alakultak, ami csak úgy ömlött be az autóba. Nyakig koszosak voltunk, a szemünk is begyulladt, de szuperül éreztük magunkat, nagyon jóízűeket mentünk, és az autó is tökéletes volt.

Apróbb problémáink azért vannak, de eddig sikeresen orvosoltuk őket. A kategóriánkat vezető csapat valószínűleg elbúcsúzik a versenytől, vagy komoly büntetést kap, így mi kerültünk az élre. Ehhez azonban az is kellett, hogy a világkupát vezető párost megelőzzük. A csapat remekül dolgozik, minden a legnagyobb rendben, izgatottan várjuk a folytatást” – zárta mondandóját Garamvölgyi Zoltán, a GarZone Events Racing Team pilótája.

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ