Italian Baja – Garamvölgyi Zoltán és Takács Antal kiállni kényszerült

Italian Baja – Garamvölgyi Zoltán és Takács Antal kiállni kényszerült

MEGOSZTÁS

Az Italian Baja második napja sem tartogatott sok örömöt Garamvölgyi Zoltán és Takács Antal számára. A magyar duó legfőbb ellensége ismét a víz volt, amely ezúttal sajnos felülkerekedett a Yamaha Garilla Racing Teamen.

Az első nap elakadása és technikai problémái után szombaton újult erővel vágtak neki a fiúk a három gyorsasági szakasznak. Örömük azonban nem tartott soká, mert a pénteki szuperspeciál szakaszon tapasztalt deviancia ismét jelentkezett:

„Péntek este a srácok megjavították az autónk. Kuplungot kellett cserélni, és a beázott elektronika is fejtörést okozott, ennek ellenére tegnap elrajtolhattunk a gyorsasági szakaszokon. A szombati első menetben számunkra is meglepő módon rövid idő utolértük az előttünk haladót. Ezután kezdődtek az újabb gondok: ismét jöttek a vizek. Megint beázott az gép, megint dadogott, kínlódtunk vele. Idővel aztán kitisztult, és körülbelül 20 kilométer múlva megérkeztünk egy bojra, amelynek jó pár tagját megelőztük.” – engedett betekintést a szombati napba Garamvölgyi Zoltán.

Nem csupán a technikával, a navigációval is meggyűlt a baja a magyar srácoknak:

„Ahová vizeket vártunk, ott száraz terület volt, folyamatosan kilométeres tévedésben voltunk. A végén már annyira pontatlan volt az itiner, hogy többen eltévedtünk. Több versenyzőpárossal is beszélgettünk, akik hasonló problémákra panaszkodtak. Így nem maradt más, mint hogy próbáltuk a nyomokat követni, keresni a táblákat és a megfelelő nyilakat, hogy irányban maradjunk.” – mondta el a tapasztalatait Takács Antal, akitől Garamvölgyi Zoli vette át a szót:

„Végül átjutottunk ezen a szakaszon, de kínszenvedés volt minden pillanata. Amellett, hogy az autónk sem volt tökéletes, nagyon zavart a párásodás, a sáros oldalablak, finoman szólva sem éreztük komfortosan magunkat. Az autót sikerült sérülésmentesen behoznunk, de ekkor jött az igazi csapás: a szervizpark bejáratánál végleg megállt alattunk a kocsi. Mindenféle elektromos rendszer felmondta a szolgálatot, így kénytelenek voltunk feladni a további versenyzést. Voltak már ennél szebb pillanataink is, de nem adjuk fel, nyomjuk tovább, és már a következő versenyekre koncentrálunk. Tudjuk azt, hogy az autónak ott van a helye az első háromban. Szeretném megköszönni mindenkinek a támogatást, kiváltképp a partnereinknek, hogy lehetővé tették a részvételünket az Italian Baja-n. Nem utolsósorban köszönjük a csapat tagjainak a kitartó, áldozatos munkát!” – zárta mondandóját a pilóta.

 

Forrás: Tóth Krisztián Márk / MAMS Tereprali sajtófőnök

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ