Interjú Lukács ” Csucsu” Kornéllal – www.lemagsportauto.com

Interjú Lukács ” Csucsu” Kornéllal – www.lemagsportauto.com

MEGOSZTÁS
Rallycross, interview de Lukács « Csucsu » Kornél / www.lemagsportauto.com

A www.lemagsportauto.com stábja interjút készített Lukács “Csucsu” Kornéllal, aki első magyarként mutatkozott be a FIA Rallycross Világbajnokság mezőnyében.

Le Mag Sport Auto (LMSA) : Hello, először is mutatkozz be az Olvasóinknak!

Csucsu : 25 éves és magyar vagyok. 5 éves koromban egy motorkerékpáron kezdtem, ezután 2006-ban jött a rallyt. Két éven keresztül versenyeztem a Junor világbajnokságban (JWRC), majd 2015-ben kezdtem el foglalkozni a rallycrossal. Most én vagyok az első magyar származású WRX pilóta.

LMSA: Hogyan lettél “Csucsu”?

Csucsu : Csucsu egy magyar rajzfilm lusta majomjának a neve volt. Édesapámtól kaptam  a nevet.

LMSA : Miért választottad a KIA Rio Supercart?

Csucsu : Gigi Galli választása volt a KIA. Én Gigit választottam először és nem az autót. Az autó 100%-ig Gigi csapatához tartozik. Nagyon szeretem az autót, mert könnyen kezelhető.

LMSA: Tavaly több ERX futamon vettél részt, miért esett a választásod idén mégis a világbajnoki részvételre, beszélj erről.

Csucsu: Amikor a menedzseremmel Stafano Favaroval elkezdtünk együttdolgozni azt mondtam, neki, hogy az ERX-ben szeretnék kezdeni, nekem ez a célom. “Merjünk nagyot álmodni és kezdjünk a WRX-ben”- válaszolta ő. Természetesen ez volt az álmom, ami idén valóra vált.

LMSA: Ttudnál még valamit  mondani  a Gigi Gallival való együttműködésről, illetve az ő 2017-es programjáról.

Csucsu: Gigi a feje a csapatnak, talán a szezon során csatlakozik majd hozzám néhány futam erejéig, mint csapattárs. Szerintem, ha kész lesz az új autó ő is jönni fog.

LMSA:  Milyen céljaid vannak az idei szezonban?

Csucsu: Szeretnék minden futamon 100%-os teljesítmény nyújtani. Ha ez így lesz és az autó is 100%-os lesz, akkor jönnek majd az eredmények is. Szeretnék minél többször eljutni az elődöntőkbe.

CSUCSU during the FIA WRX World Rallycross Championship 2017 At Barcelone, Spain, March 31 to April 1 – Photo Paulo Maria / DPPI

LMSA: Hogy érezted magad barcelonai RX futamot követően?

Csucsu: Tényleg nagyon jól éreztem magam, mert mindenki nagyon barátságos volt velem. El sem tudom képzelni, hogy hol is vagyok most. Egyszerűen hihetetlen, hogy a legjobb pilóták között versenyezhetek.

LMSA: Esetleg  kipróbálnád újra a rallyt?

Csucsu: Nem gondolnám. Talán a hazai Mikulás Rally lehet ilyen, amit nagyon kedvelek. A célja, hogy élvezd a versenyt!

LMSA: Mi volt a karriered legjobb emléke? És a legrosszabb?

Csucsu: A legjobb volt a WRX rajt és az amikor Korzikán nyerni tudtam úgy, hogy a 2WD  kategóriát is megnyertem. és második lettem a FIA ERC 2WD bajnokságában. A legrosszabb, amikor befejeztem a rallyt. Jó két 2 hónapon keresztül álmok nélkül, nagyon letört voltam mielőtt elkezdtem a rallycrosst!

Rallycross, interview de Lukács « Csucsu » Kornél / www.lemagsportauto.com

Köszönet Lukács « Csucsu » Kornélnak a válaszaiért!

Forrás: www.lemagsportauto.com

matezsoltee

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ