Ilyen ez a technikai sport

Ilyen ez a technikai sport

MEGOSZTÁS

 A Mecsek Ralin sajnos egy kicsúszásnak köszönhetően felborult Kurtos Robi és Szegedi Máté, akiknek hál ’istennek semmi bajuk nem lett. A kocsi kicsit „karcos”, ezért most még az idővel is harcolnak, hogy elkészüljenek az Eger Ralira.

 

Örülünk, hogy ti jól vagytok a mecseki kalandotok után.

– Szerencsére nekünk semmi bajunk nem lett, de azért a kocsin van mit csinálni az Eger Raliig. Tönkrement a hűtő, a holtpont jeladó a kipufogónál, a motorháztető, a balos lámpa, meg ehhez hasonló dolgok. Már nem igazán hiányzott ez így az év végére, de ilyen ez a technikai sport. Kiszámíthatatlan.

Mi okozta a felborulásotokat a Mecsek Ralin?

– Az út tövében két farönknek kellett volna lennie, ami természetesen már nem volt ott. Ennek köszönhetően mindenki megtövezte, amitől tiszta murva volt az út, és mi erre érkeztünk meg. Mi most ezt megúsztuk hál’ istennek, de azért voltak hiányosságok ezen a futamon is, amire illene jobban figyelni. Nem mentünk lassan, de az elfordulást követően már nem volt olyan gyors az autó, amikor felborultunk. Ez az első napon történt velünk, ahol lett volna még egy szakasz, amit már nem tudtunk teljesíteni. Meg persze a következő nap, de ez megint nem a mi futamunk volt.

Voltak azért csatázások míg versenyben voltatok.

– Igen, jó volt így a verseny, hogy új pálya is szerepelt benne, legalább mindenkinek adódott egy újabb kihívása, és nem dőlt el azonnal az elején, hogy ki tud nagyon elmenni a többiektől. Voltak szakaszok, ahol igen jó időket mentünk. Jobb volt a kocsi, de még mindig nem éreztem az igazinak. Kap egy injektor sort, hogyha ki lenne kopva, ne azon múljon. Most persze újra kell majd programozni a kocsit, de ez amúgy is aktuális lett volna, mivel 8-10 fokkal lejjebb hűlt a levegő. Egerben majd eldől, hogy megy a verda egy kis felújítás után.

Nagy hajtás lesz, hogy ott tudjatok lenni az Eger Ralin?

– Ezerrel készülünk, remélhetőleg ezt is meg tudjuk oldani, mint már annyiszor. Most a fényezők keze alatt van a kocsi, aztán rakjuk fel, ami megvan hozzá. Egy hét nem sok idő, de összekapjuk magunkat, ha már így alakult ez előző versenyünk is. Még mindig bízunk benne, hogy előbb-utóbb célba érünk… reméljük az egri futamon meg is tudjuk valósítani, mert sokat küzdöttünk ebben a szezonban.

Reklámpartnerünk:

East Motorsport; Foam-System Kft. – Go Matrac; Fa-Forg-Tech Hungária Kft.; Katica Vendégház, Viadukt Mérnöki Kft.; Zemplén-Tölgy Kft.; Karádi Rendszerház Kft.; Rex Bau Kft.; Csikó Tamás – Autófényező; Perla-X Kft.; Len-Véd Kft.; Alpha Machine Kft.; Jancsika; Certa Kft.; ZÉG Kft.; Alu Casting Support Kft.; Orbitex Kft.

Szöveg: Tiba Anita

Fotó: Peremicki István

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ