Így látták a toyotások a pénteket – WRC 57. VODAFONE Rally de...

Így látták a toyotások a pénteket – WRC 57. VODAFONE Rally de Portugal

MEGOSZTÁS
Kalle Rovanperä (FIN) Jonne Halttunen (FIN) Of team TOYOTA GAZOO RACING WRT are seen racing during the World Rally Championship Portugal in Porto, Portugal on 10th May 2024 // Jaanus Ree / Red Bull Content Pool // SI202405100838 // Usage for editorial use only //

Jari-Matti Latvala (csapatfőnök)
“Meglepő volt, hogy milyen szoros volt a mai küzdelem, figyelembe véve, hogy milyen kemény tud lenni a péntek itt Portugáliában, de nagyon jó volt ezt látni. Nagyszerű volt, hogy a nap végére bebiztosítottuk az első három helyet, különösen, ha figyelembe vesszük, hogy milyen rajtsorrendet ad ez nekünk a holnapi napra. Természetesen arra számítunk, hogy Kalle és Seb itt is erős lehet, és Takamoto is igazán pozitív lépést tett: ismerjük a potenciálját és a sebességét, és ezt a nap folyamán meg tudta tartani, így a teljesítménye igazán örömmel töltött el minket. Összességében nagyon elégedettek lehetünk a csapat teljesítményével, de még mindig nagyon közel vagyunk egymáshoz, és biztos vagyok benne, hogy holnap is szoros lesz a küzdelem. Elfyn számára ez egy olyan nap volt, amikor a dolgok rossz irányba indulnak, majd megsokszorozódnak, de most az a legfontosabb, hogy a holnapi napot úgy vészeljük át, hogy a vasárnapra és a pontok maximalizálására koncentrálunk.”

Kalle Rovanperä (#69 – Toyota GR Yaris Rally1)
“Nagyszerű csata volt a mai. Jó volt befejezni a harcot Seb-bel, és még mindig sok versenyző van szorosan mögöttünk. Nem lehetek teljesen elégedett a nappal, mivel helyenként kicsit küzdelmes volt, de tiszta napunk volt, és azt hiszem, kihoztuk belőle a maximumot. Mivel ma nem volt délelőtti szerviz, ma este még van néhány dolog, amin dolgozhatunk az autóval. Remélhetőleg találunk egy kicsit több érzést és tempót, és holnap még jobbak lehetünk. Újabb hosszú nap áll előttünk, amikor is nyomulni kell, és már az első szakaszon élesnek kell lennünk.”

TOYOTA GAZOO RACING WRT Drivers are seen during World Rally Championship Portugal in Porto, Portugal on May 9, 2024 // Jaanus Ree / Red Bull Content Pool // SI202405090432 // Usage for editorial use only //

Elfyn Evans (#33 – Toyota GR Yaris Rally1 )
“Nem olyan nap volt a mai, mint amilyet reméltünk. Hiányzott a végső érzés a volán mögött, és ezzel együtt járt némi időveszteség, aztán délután ráadásul volt néhány különböző problémánk. Az itiner-füzet elvesztése nem volt ideális, de ez egy ilyen dolog; Scott jól felkészült, és volt biztonsági mentés a telefonján, figyelemre méltóan jól kezelte a helyzetet, és nem zavarta meg túlságosan a dolgokat. Ami az összesített eredményt illeti, ez most egy nehéz hétvégének tűnik számunkra, de tovább kell mennünk. Fontos, hogy megpróbáljuk megtalálni a jó érzést az autóval, és készen álljunk arra, hogy vasárnap néhány pontért harcoljunk.”

Sébastien Ogier (#17 – Toyota GR Yaris Rally1)
“Nagyon szoros volt a mai nap, és izgalmas volt mindenki számára követni. Meglepő volt, hogy a körülmények ilyen egyenletesek voltak mindenki számára reggel, és még mindig szorosabbak a különbségek, mint amit általában murván szoktunk látni. Délután egy kicsit jobb volt az érzés, jobb volt a ritmusunk, és a gumiválasztásunk is agresszívebb volt, mivel csak egy tartalékunk volt, és ez valószínűleg segített a sebességünkben. Az utolsó szakaszon nyomnunk kellett, miután az előző szakaszon gond volt a hibriddel, mivel tudtuk, hogy a ma esti pozíciónk kritikus a holnapi rajtpozíció szempontjából. Jó időt tudtunk produkálni, és most tovább kell nyomnunk.”

Takamoto Katsuta (#18 – Toyota GR Yaris Rally1 )
“Nem volt könnyű napunk. Ma reggel még vezettünk, de mégsem voltam teljesen elégedett a vezetésemmel. Délután már jobb volt, igyekeztem kevesebbet hibázni, és jól is ment. Néhány szakaszon hiányzott egy kis tempó, de összességében elégedett lehetek, mert a harmadik helyen állunk, és nem vagyunk túl messze az élen. Nagyon szoros volt a versenyzők között, világbajnokok ellen versenyeztek, és mindenki nyomta, szóval ez egy szórakoztató nap volt. A holnapi nap nagyobb kihívás lesz, más körülményekkel, de megpróbálom élvezni a vezetést és tovább nyomni.”

matezsoltee

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ