Idén sem volt könnyű a Rally Hungary

Idén sem volt könnyű a Rally Hungary

MEGOSZTÁS


Az Európa Bajnokság magyar állomásán zárta bajnoki szereplést a Korda Racing ralicsapata, a nyíregyházi szezonzárón a Turán-Bagaméri kettős több defekt miatt korai búcsúra kényszerült, ifjabb Fekete László és Begala Tamás kategóriája negyedik helyén érkezett célba.

Két párossal érkezett az idén immár harmadik alkalommal megrendezésre kerülő magyar EB futam, a Rally Hungary rajtjához a Korda Racing, a csapat színeit a Volkswagen Polo R5-tel száguldó Turán Frigyes és Bagaméri László, valamint a Ford Fiesta Rally4-gyel versenyző ifjabb Fekete László és Begala Tamás képviselte. A korábbi tervekkel ellentétben itt búcsúzott volna a bajnoki szezontól Vizelli Károly és Nagy Péter is, a pilóta azonban második gyermekét várja ezekben a napokban, így jobbnak látta kihagyni ezt a futamot.

Turánék számára a bajnokság szempontjából nem sok tétje volt a Rally Hungarynak, a páros azonban így is motiváltan érkezett a szezonzáróra, hiszen az EB értékelés egyik dobogós helyének megcsípését tűzték ki maguk elé célul. Turánéknak végül hamar le kellett mondaniuk arról, hogy egy szép eredménnyel búcsúzzanak az évtől, a rali harmadik gyorsasági szakaszán defektet kaptak, amit jobbnak láttak a pályán kicserélni, így csakhamar az abszolút 50. helyen találták magukat. Ezt követően sem adták fel, folytatták a versenyt, a szombati nap második felében azonban újabb defektet gyűjtöttek be, így számukra itt véget ért az idei bajnoki szezon.

Ifjabb Fekete László számára sem úgy alakult az idei évad, ahogy azt tavasszal eltervezte, azonban az utolsó futamon még volt esélyük megcsípni a bajnokság harmadik helyét. Pedig nem indult rosszul az év, az első három futamon rendre dobogóra állhattak, ezt azonban két nulla pontos verseny követte, így Nyíregyházán 5 pontos hátrányt kellett volna ledolgozniuk a harmadik helyért, ami nem sikerült, a futamon a negyedik helyen érkeztek célba az RC4-es kategóriában így a bajnokságban is a negyedik helyet szerezték meg.

“Hiába volt idén száraz, napos időjárás, a Rally Hungary egy kicsit sem lett könnyebb.” – jegyezte meg Korda Erik a futam végén, utalva arra, hogy az elmúlt években rendre nedves, csúszós pályák fogadták a Zemplénben a mezőnyt. “Sajnos az abszolút bajnoki címről már korábban le kellett mondanunk, de azt gondolom, hogy igazából nem lehet okunk a panaszra, a srácok egész évben nagyszerű munkát végeztek a Polon, az autó az egyik leggyorsabb a mezőnyben, a gyorsasági szakaszokon elért eredmények megmutatták nekünk hogy a kategória világbajnokával is fel tudjuk venni a versenyt és bárkit le is tudunk győzni, idén azonban úgy alakult, hogy a bajnoki címért folyó csatába már nem tudtunk beleszólni Nyíregyházán. Rögtön megragadnám az alkalmat, hogy gratuláljak Hadik Andrásnak, Kertész Krisztiánnak és az egész Hadik Rally Team-nek a magyar bajnoki címhez és az EB mezőny dobogós helyezéséhez! Fekete Laciéknak a szokásosnál is erősebb mezőnyben kellett versenyezniük Nyíregyházán ráadásul az első versenynap hat gyorsasági szakaszából hármat tudtak csak teljesíteni, végül nem sikerült elcsípni a bajnokság harmadik helyét, de a lényeg hogy rendben beértek a célba, amihez szintén gratulálok!”

http://facebook.com/kordaracingHU
http://www.kordaracing.hu
http://youtube.com/kordaracing

A Korda Racing együttműködő partnerei: A-Híd Zrt, Keviép, HERTZ – Mercur Rent a Car Kft, SBA Car, Wesz-Car, Ivanics Csoport, Doboz- és Acélszerkezet Kft., 24H Parcel Zrt., BIO-EU Kft, Corax-Bioner Zrt, Al Oliva Kft., Prémium Szerszámker Kft, Harmata-94 Kft, Serco Informatikai Kft, Blaora Kft, Natur Tanya Kft., Young Kft., Ulex-Trans Trade Kft, Rafa-K Kertek Kft, Szerszámbróker Kft, Abacus Invest Kft, Tibuktu Bt, Pannónia Ásványvíz Kft, Start Complex Service Kft, Industrial Electro Service Kft
2021. szeptember 27.

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ