Hyundai Motorsport előzetese: FORUM8 ACI Rally Monza

Hyundai Motorsport előzetese: FORUM8 ACI Rally Monza

MEGOSZTÁS
2020 FIA World Rally Championship
Round 07, ACI Monza Rally
3 – 6 December 2020
Thierry Neuville
Photographer: Austral
Worldwide copyright: Hyundai Motorsport GmbH

– A Hyundai Motorsport célja, hogy pozitív eredménnyel zárja az évet a Monza Rallyn, a 2021-es FIA Rally Világbajnokság (WRC) szezonjának utolsó versenyén.
– Teemu Suninen/Mikko Markkula debütál a Hyundai i20 Coupe WRC-vel, Thierry Neuville/Martijn Wydaeghe és Dani Sordo/Cándido Carrera társaságában.
– A Hyundai Motorsport párosa, Ott Tänak/Martin Järveoja családi okok miatt kihagyja a ralit.

A Hyundai Motorsport Olaszországba utazik a 2021-es FIA Rally Világbajnokság (WRC) utolsó fordulójára, a Rally Monzára, azzal a céllal, hogy minél jobb eredménnyel zárja a szezont.

A csapat jó előjelekkel utazik a szezonzáróra a Rally de España után, amelyen Thierry Neuville és Martijn Wydaeghe magabiztos győzelmet aratott, Dani Sordo és Cándido Carrera pedig szintén a dobogóra állhatott. Mindkét páros hasonló teljesítményben reménykedik, a WRC másodszori monzai futamán.

Teemu Suninen/Mikko Markkula a belga és a spanyol csapattársai mellett vág neki a rali tizenhat szakaszának, miután Ott Tänak és Martin Järveoja párosa családi okok miatt visszalépett a futamtól.

A finnek a Hyundai i20 N Rally2-vel az előző, spanyolországi futamon, a WRC2-es debütálásuk során dobogós helyezést értek el, és azt remélik, hogy Olaszországban is hasonló eredményt érhetnek el, mivel most először indulnak a Hyundai i20 Coupe WRC-vel.

A Hyundai Motorsport az idei szezonban eddig lenyűgöző tempót mutatott aszfalton, és a legutóbbi két versenyen (Rally de España és Ypres Rally Belgium) győzelmet aratott. A csapat a versenyképes Hyundai i20 Coupe WRC-vel egy újabb dobogós helyezést céloz meg az utolsó versenyen, mivel a bajnokság 2022-től új hibrid korszakba lép.

A Rally Monza útvonala pénteken hét szakasszal kezdődik, köztük az SS7 Grand Prix 1-gyel, amelyen a csapatok az ikonikus Autodromo Nazionale Monza szakaszait veszik célba. Szombaton további hat szakasz következik, amelyeken 108,72 km-es versenytávot teljesítenek. A hétvége vasárnap a monzai pályán való újabb körözéssel zárul, amelyet két serraglio-i áthaladás követ.

Andrea Adamo csapatfőnök:”Ugyanolyan harci szellemben közeledünk a 2021-es szezon végéhez, mint amilyen harci szellemben kezdtük azt januárban. Különböző okok miatt nem vagyunk ugyanabban a bajnoki pozícióban, mint amikor tizenkét hónappal ezelőtt Monzában versenyeztünk, de ez nem jelenti azt, hogy nem hagyjuk abba a nyomulást a lehető legjobb eredményért. Ez a rali egy fejezet végét jelenti a WRC számára, mivel a jövő évtől egy új hibrid korszakba lépünk. Mindenképpen szeretnénk egy újabb győzelemért harcolni a Hyundai i20 Coupe WRC-vel, és stílusosan befejezni a 2021-es bajnokságot. Ehhez három legénységünk van – Thierry/Martijn, Dani/Cándido és Teemu/Mikko -, akik mind készen állnak a kihívásra.

2020 FIA World Rally Championship
Round 07, ACI Monza Rally
3 – 6 December 2020
Thierry Neuville
Photographer: Austral
Worldwide copyright: Hyundai Motorsport GmbH

Thierry Neuville/Martijn Wydaeghe (#11 Hyundai i20 Coupe WRC)
– A belga pilóta újabb győzelmet remél
– A legutóbbi két aszfaltos futamot megnyerték

2021 FIA World Rally Championship
Round 11, Rally de España
14-17 October 2021
Thierry Neuville,
Photographer: Dufour Fabien
Worldwide copyright: Hyundai Motorsport GmbH

Thierry Neuville : Korábban többször is részt vettem a Rally Monzán, mint WRC futamon, mint Monza Rally Show-n, így elég jól ismerem a gyorsokat. A szakaszok egyediek, sok sikánnal és kúppal, ami nem a hagyományos rali stílusa, de az idei évben úgy néz ki, hogy inkább tipikus olasz hegyi szakaszok lesznek. A monzai pályán versenyezni is nagy élmény. Mivel ez a szezon utolsó versenye, az a célunk, hogy keményen nyomjuk és az élen harcoljunk”.

2020 FIA World Rally Championship
Round 07, Rally Monza
03-06 December 2020
Dani Sordo, Carlos Del Barrio, Hyundai i20 Coupe WRC
Photographer: Helena El Mokni
Worldwide copyright: Hyundai Motorsport GmbH

Dani Sordo/Cándido Carrera (#6 Hyundai i20 Coupe WRC)
– A csapat célja a második egymást követő dobogó elérése
– A spanyol páros legutóbb a harmadik helyet szerezték meg a hazai ralin

2021 FIA World Rally Championship
Round 11, Rally de España
14-17 October 2021
Dani Sordo,
Photographer: Dufour Fabien
Worldwide copyright: Hyundai Motorsport GmbH

Dani Sordo:” Monza mindig nagyon jó rali, és természetesen különleges hely a csapat számára, hiszen 2020-ban itt nyertük meg a gyártók bajnokságát. Nagyon tetszik a verseny formája, néhány szakasz a pályán, mások pedig a hegyekben. A tavalyi év nagyon szórakoztató volt, különösen a trükkös időjárási körülmények miatt, így azt hiszem, a csapatok és a nézők is nagyon kedvelik ezt a ralit. Természetesen mindent megteszek majd, hogy idén a lehető legjobb eredményt érjem el.”

Teemu Suninen/Mikko Markkula (#3 Hyundai i20 Coupe WRC)
– A finn legénység első versenye lesz a WRC-ben a Hyundai Motorsport színeiben

2020 FIA World Rally Championship
Round 07 Rally Monza 03-07 December 2020
Action, Day 3, Dani Sordo, Carlos Del Barrio, Hyundai i20 Coupe WRC
Photographer: Fabien Dufour
Worldwide copyright: Hyundai Motorsport GmbH
2021 FIA World Rally Championship
Round 11, Rally de Espana
14-17 October 2021
Teemu Suninen
Photographer: Austral
Worldwide copyright: Hyundai Motorsport GmbH

Teemu Suninen: “A Hyundai Motorsport színeiben részt venni a Rally Monzán nagyszerű lehetőség számunkra. Követni fogom a csapat által kitűzött célokat, és ezeken belül megmutatjuk a sebességünket. A Hyundai i20 Coupe WRC egy új autó számomra, és biztosan szükségem lesz egy kis időre, hogy megszokjam. Miután először vezettem a verseny előtti teszten, nem volt kétséges, hogy ez egy nyerő autó. Monzában folyamatosan változik a tapadás és a ritmus tekintve. A hegyi szakaszok és a pályaszakaszok között is nagy a különbség. Ez egy remek módja a szezon befejezésének!

A hétvége áttekintése

– A Rally Monza november 18-án, csütörtökön este egy shakedownnal kezdődik.
– Pénteken a Gerosa (11,09 km), a Costa Valle Imagna (22,17 km) és a Junior (14,97 km) két-két szakasza következik, majd a sötétben a Grand Prix (10,21 km).
– A szombati nap a rali leghosszabb napja, a délelőtti két San Fermo (14,45km) és Selvino (25,06km) szakaszok  szerepelne a programban, majd délutáni a Sottozero (14,39km) gyors következik kétszer, már sötétben.
– A vasárnapi három szakasz mindössze 39,07 km-es versenykilométert tesz meg, mivel a két Serraglio (14,43 km) átkelés után a Grand Prix (10,21 km) egyetlen szakasza következik. A Serraglio második szakasza lesz a rali Power Stage szakasza.

</embed >

matezsoltee

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ