Hyundai Motorsport beharangozó – Dobogóra vágynak! – WRC Finn Rally

Hyundai Motorsport beharangozó – Dobogóra vágynak! – WRC Finn Rally

MEGOSZTÁS

 

2017 FIA World Rally Championship, Round 09, Rally Finland 27 – 30 July 2017, Thierry Neuville, Nicolas Gilsoul, Hyundai i20 Coupe WRC, Photographer: RaceEMotion, Worldwide copyright: Hyundai Motorsport GmbH


Hyundai Motorsport beharangozó – WRC Finn Rally  

 • A Hyundai Motorsport a Finn Rally dobogójára törekszik, a nyári szünetről történő visszatérés követően.
 • A három WRC egység mellett a Hyundai Motorsport Driver Development Program ( HMDP) kereteiben rajthoz állítja Jari Huttunent aki Hyundai i20 R5 volánja mögött visszatér idei negyedik futamára.
 • A Hyundai Motorsport a múlt havi szardíniai, emlékezetes futamgyőzelmével növelte előnyét mindkét bajnoki pontversenyben – pilóták, gyártók.

Alzenau, Németország

2018.július 20. – A szezon közepi rövid szünetet követően a nyolcadik futamnak – WRC Finn Rally – úgy vág neki a Hyundai Motorsport, hogy mindkét pontverseny éllovasa – pilóták, gyártók.

Az izgalmas szardíniai győzelem után a dél-koreai csapat az M-Sporttal szemben a gyártói bajnokságban 28 ponttal, míg Thierry Neuville pedig 27 pontnyi előnnyel vezet Sebastien Ogier előtt a pilóták pontversenyében.

A Finn Rally a versenynaptár ismerten leggyorsabb futama, A WRC történetének tizenkét leggyorsabb futamából tizenegyet Finnországban teljesítettek. A huszonhárom szakaszból álló futam a Finnország középső részénnek festői erdeiben, csodaszép tavai között zajlik, miközben a pilótapárosok nagy sebességgel és számos ugratóval tarkított gyorsokkal zárják a bajnokság egymást követő négy murvás programját.

Az idei útvonal a tavalyihoz képest, több mint a felével megváltoztatták a szervezők. Új szakaszok, illetve két tavalyi gyorsot idén ellenkező irányban kell teljesíteni. A futam legnehezebb futama lesz az idei WRC Finn Rally a navigátorok számára, akiknek nem kevesebbről kell gondoskodniuk, mint a megfelelő ütemű itinert, tömören és hibátlanul kell az átbeszélőkön eljuttatni pilótájuknak.

A Hyundai Motorsport mindhárom WRC-s pilótapárosa a jyväskyläi pódiumot célozza meg – Andreas Mikkelsen / Anders Jæger, Thierry Neuville / Nicolas Gilsoul és Hayden Paddon / Seb Marshall –  a # 4, # 5 és # 6 Hyundai i20 Coupe WRC-kel.

2017 FIA World Rally Championship
Round 09, Rally Finland
24-30 July 2017
Atmosphere
Thierry Neuville, Nicolas Gilsoul, Hyundai i20 Coupe WRC
Photographer: Helena El Mokni
Worldwide copyright: Hyundai Motorsport GmbH

A csapat június végén Észtországban tesztelt, míg Paddon a múlt hétvégén részt vett az Észt Rallyn. Annak ellenére, hogy a fő hangsúly az autó fejlesztésén és tesztelésén volt, a futam remekül hozzájárult bemelegítés gyanánt a finnországi versenyre. A futam előtt a Hyundai Motorsport még egy rallyspecifikus tesztet végez.

Michel Nandan – csapatvezetőMár nagyon várjuk, hogy a hosszú nyári szünet után ismét jöjjenek a WRC akciók. Volt időnk átgondolni a szezon első felének történéseit és tisztában vagyunk azzal, hogy kemény munka vár ránk Finnországban is. Ez a futam az elmúlt években nem volt sikeres a számunkra, de mindent megteszünk azért, hogy forduljon a helyzet. Nem dőlhetünk hátra egyetlen pillanatra sem,   bajnoki helyezéseink miatt, mert riválisaink is keményen készülnek és a szerencse is forgandó, pillanatról, pillanatra változhat.  Nyilvánvaló szeretnénk az első finnországi pódiumunkat megszerezni, de sokkal fontosabb, hogy mindhárom autónk erős pontszerző helyen zárjon a futam végeztével.

2017 FIA World Rally Championship
Round 09, Rally Finland
27 – 30 July 2017
Photographer: Sarah Vessely
Worldwide copyright: Hyundai Motorsport GmbH

Mikkelsen / Jæger (# 4 Hyundai i20 Coupe WRC)

 • A norvég páros idei második pódiumára készül
 • Mikkelsen jelenleg a hatodik helyen áll a pilóták pontversenyében

A Finn Rally egy remek futam, amelyet valószínűleg minden pilóta álma, annak ellenére, hogy tartanak is tőle. Mivel a tapadás a futam során végig nagyon alacsony, nagyon magabiztosnak kell lenned az autódban, annak érdekében, hogy gyors legyél a szakaszokon. Nagyon csalódottak voltunk, hogy Szardínián nem tudtuk igazolni a bennünk rejlő potenciált. Abban reménykedünk, hogy gyors ütemben tudunk majd haladni és egy erős eredménnyel zárjuk a Finn Rallyt.

 

2017 FIA World Rally Championship
Round 09, Rally Finland
24-30 July 2017
Day 2
Action
Thierry Neuville, Nicolas Gilsoul, Hyundai i20 Coupe WRC
Photographer: Helena El Mokni
Worldwide copyright: Hyundai Motorsport GmbH

Neuville / Gilsoul (# 5 Hyundai i20 Coupe WRC)

 • Portugáliai és szardíniai győzelmeinek köszönhetően növelte az előnyét a bajnokságban
 • További kihívás Finnországban, hogy elsőként kezdi a szakaszokat

Hihetetlen hétvége volt a szardíniai. Attól jobb eredményt nem is gondolhattam volna a nyári szünetre. Készen állok arra, hogy ugyanazzal a lendülettel folytassam a a szezon második felét, ahogy az első befejeztem. Finnország egyike azoknak a futamoknak, amelyet mindenki vár. Az idén bonyolult lesz a meghosszabbított nyári szünet után egyenesen az autóba ülni. Második alkalommal leszek első a szakaszokon és nem lesz egyszerű takarítani. Kemény lesz , mivel nagy sebesség vár ránk, de már nagyon várom ezeket a kihívásokat.

2018 FIA World Rally Championship
Round 07 Rally Italia Sardegna
07-10 June 2018
Photographer: Fabien Dufour
Worldwide copyright: Hyundai Motorsport GmbH

Paddon / Marshall (# 6 Hyundai i20 Coupe WRC)

 • Az új-zélandi pilóta a közelmúltban megmutatta tehetségét
 • Első 2018-as pódiumját üldözi

Számomra a szezon leghitetlenebb futama a Finn Rally. Nem csak a szakaszok, az ugratók és a tiszta sebesség lenyűgöző, hanem a légköre is felvillanyoz. Egyszerűen feláll a tarkómon a szőr, ha rágondolok.  Nagyon várom, hogy újra beleülhessek a #6-os Hyundai i20 Coupe WRC-be. Azt remélem, hogy idén összetudjuk, majd rakni a puzzle darabjait és egy remek eredménnyel zárunk a futam végén.

 

2018 FIA World Rally Championship
Round 06, Rally Portugal
17-20 May 2018
Day 1
Jari Huttunen, Antti Linnaketo, Hyundai i20 R5
Photographer: Jordi Rierola
Worldwide copyright: Hyundai Motorsport GmbH

Huttunen / Linnaketo – HMDP – (# 38 Hyundai i20 R5 – WRC2)

 • Negyedik WRC2 futamára készül a HMDP páros 2018-ban
 • Hazai futamukon a finn páros szeretné megismételni 2017-es teljesítényüket

Már nagyon várom, hogy egy igazán látványos futamon versenyezhessek a hazai szurkolóink előtt. Murván nagyon jól érzem magam és azt hiszem jók lehetünk idehaza ezen a felületen. Sokat tanultam a Hyundai Motorsport csapattal és az a célom, hogy mindezt megmutassam Finnországban. Nem lesz könnyű egy ilyen kemény mezőnyben megmutatni a képességünket, de készen állunk, hogy megmutassuk magunkat a futam elejétől a végéig.

 

WRC Finn Rally 2018 – alapinformációk

 • A futam négy napos programja kemény 23 szakaszból áll
 • A futam teljes hossza 317. 26 km, amely csütörtök este a 2.31 kilométeres Harju szakasszal kezdődik
 • Pénteken 2×4 szakasz – Moksi, Urria, Ässämäki, Äänekoski – mellett a mezőny ellátogatnak Oittilába és megismétlik a Harju szakaszt.
 • Szombaton 143 kilométer vár a versenyzőkre – 2×4 gyors – Päijälä, Pihlajakoski, Kakaristo, Tuohikotanen
 • A futam zárónapján két gyors megismétlésével zárul a program – Laukaa és Ruuhimäki (Power Stage)

Hyundai Motorsport csapattagjainak WRC Finn Rallyval kapcsolatos információi:

Hyundai Motorsport Media

 

matezsoltee

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ