Húsz év a sivatagban – Kapható az AFM friss száma

Húsz év a sivatagban – Kapható az AFM friss száma

MEGOSZTÁS

Formula Cimlap_2016-07 copy

Húsz év a sivatagban – Kapható az AFM friss száma

Már fellelhető az újságárusoknál az Autósport és Formula Magazin aktuális kiadása, mely olyan témákkal foglalkozik, mint az 50 éves McLaren, Nico Rosberg bajnoki reményei, vagy épp a rettegett Man-szigeti TT.

A címlapon ezúttal nem valamelyik Formula-1-es pilótát, hanem Magyarország egyik legismertebb autóversenyzőjét, Szalay Balázst láthatjuk: éppen 20 évvel ezelőtt indult élete első Dakarján, és bár nevéről elsősorban a sivatagi verseny juthat eszünkbe, a Selyemút Rali, ahol pályafutása egyik legnagyobb sikerét érte el, legalább ekkora falatnak ígérkezik. Összeszokott navigátorával, Bunkoczi Lászlóval idén visszatérnek az ismerős, mégis ismeretlen versenyre – az útvonal ebben az évben ugyanis változik, és minden eddiginél monumentálisabb: 10 700 kilométer Moszkva és Peking között. „Hogy jutott eszébe a versenyautó tetejéről tűzálló ruhában fejest ugrani a tábor közepén felállított medencébe?” – hangzik az Opel Dakar Team versenyzőjével készített interjú első mondata, amelyben a verseny rajtja előtt eddigi kalandjait és emlékeit elevenítette fel.

A Monacói Nagydíjon – beszámolója szintén megtalálható az AFM lapjain – „születésnapját” ünnepelte az F1 egyik legrégibb csapata, amely 1966-ban a hercegségben lépett először pályára. Az istálló továbbra is alapítója, Bruce McLaren nevét viseli, de a fél évszázad nagy részében Ron Dennis kormányzása alatt állt. Ő tekint vissza a hosszú múltra, és beszél a McLaren lenyűgöző eredményeiről, az emlékezetes sztorikról, és a csapathoz hasonlóan legendás pilótákról, akiket néha nem volt egyszerű kordában tartani.

Vajon összejön az Nico Rosbergnek, ami édesapjának sikerült? A Mercedes pilótája az eddigi nagydíjak több mint felét megnyerte, megingásai és Lewis Hamilton egyre magabiztosabb formája miatt azonban kérdéses, összejöhet-e neki minden versenyző célja, a Formula-1 bajnoki címe szezon végén. Bár Hamilton és Rosberg egy csapatban versenyeznek, a két pilóta valójában tűz és víz: érdekes színezetet ad a szezonnak, hogy vajon a carpe diem felfogású született tehetség, vagy a szorgalmasan dolgozó családapa mentalitása ér többet a végelszámolásnál.

Különleges eseményre, a Man-szigeti TT-re kapott meghívást az Autósport és Formula Magazin, amelyet a világ legveszélyesebb motorversenyének tartanak. Aki itt elindul, az valóban megszállott. Mintha az 1950-es évekbe csöppentünk volna: riportunk bemutatja a versenyzés ezen különc, mégis nagyon népszerű formáját, amely sajnos idén is több áldozatot követelt.

A júliusi szám foglalkozik a földkerekség két legnagyobb nem Formula-1-es autóversenyével: a Le Mans-i 24 órás és az Indianapolis 500 is hihetetlen fordulatokat hozott idén, előbbi a vezető Toyota utolsó percekben történt megállása, utóbbi Alexander Rossi váratlan győzelme által.

További témák a lapból:

– Versenyriport: Monacói, Kanadai és Európa Nagydíj

– Technika: Hogyan váltak túlélhetővé a legnagyobb balesetek is?

– Különvélemény: Dávid Sándor rovata

– A világ legnagyobb show-ja

– Kiss Norbert első idei győzelme

– Michelisz Norbert karrierjének legjobb hétvégéjét teljesítette a Nordschleifén

– Alex Rins lehet a MotoGP következő Marqueze

– Herczig karnyújtásnyira a címvédéstől

– Kiss Pál Tamás a ralikrossz-ob-n verhetetlen

– Egy lány és egy autó: Adrienn és a Skoda Superb

– Vigyorgenerátor: BMW M2 bemutató a Hungaroringen

052-053 - SilkWay

068-069 - WRC

074-075 - Rali-ob

096-097 - Ralikrossz-ob

110-111 - Tereprali-ob

144-145 - ELEA

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ