Hungaroring – a hely, ahol csak győztesek születnek!

Hungaroring – a hely, ahol csak győztesek születnek!

MEGOSZTÁS

Ragyogó napsütéssel és tökéletes versenyidővel várta a kilátogatókat a Hungaroring, a WTCC versenynapján. Hogy a délutáni futamokra már élesített hangulat várja a világbajnokság versenyzőit, arról az ETCC-ben remeklő két Zengős fiatal gondoskodott!

Nagy Norbert és Szabó Zsolt Dávid magasra tette a lécet, hiszen két futam alatt három dobogós helyezést szereztek az ifjoncok. Ilyen várakozásokkal teli atmoszférában ugorhatott neki Michelisz Norbert és Nagy Dániel a túraautó világbajnokság versenyeinek. Fortuna sajnos ezen a hétvégén nagy ívben elkerülte a magyarokat, Michelisznek és Nagynak sem sikerült mindkét etapban célba érni.

Dani hazai bemutatkozása remekül sikerült, jó tempót autózva már gyári autókkal meccselt, azoban egy szerencsétlen manőver miatt végül messze végzett a pontszerző helyektől. Nem volt ilyen „szerencsés” Norbi, aki az első körben elveszítette a reményt a jó szereplésre. Tökéletes rajt után még pozíciót nyert, sőt a Volvós Ted Björköt is megelőzte, azonban a svéddel történt kontakt hatására bal első defektet kapott. A hibát kijavították, de a verseny további részében már csak tesztjelleggel autózott, majd ki is állt. A másik „magyar” Aurelien Panis odaért a pontszerző, tizedik helyre.

A történtek tükrében a hangsúly a főversenyre tolódott, ahol a hatodik pozícióból induló Michelisz őrjöngő tábora előtt űzte-hajtotta a dobogós célt, és sikerült is két hellyel feljebb lépnie. A pódium viszont messze került tőle, mivel az üldözött Tom Chilton könnyebb autóját hiba nélkül terelgette, és megtartotta a harmadik pozíciót. A technika ördöge ezúttal sem maradt tétlen, Nagyra csapott le, aki versenygépe túlmelegedése miatt kiállni kényszerült. Panis, a Zengő motorsport franciája tizennegyedik lett.

Koránt sem volt egyszerű versenyhétvégéje a magyaroknak, és a Zengő Motorsportnak, de a hazai szurkolók fenomenális biztatása minden bizonnyal újabb örök emlék marad számukra. És hogy pozitív szájízzel zárjuk sorainkat: öröm volt látni, hogy sokra hívatott fiatalok cseperednek a Zengő műhelyben, akikről bizonyára sokat hallunk még!

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ