HunGarian Baja – a magyar motorosok nagyon várják a rajtot

HunGarian Baja – a magyar motorosok nagyon várják a rajtot

MEGOSZTÁS

Az IOBC side by side versenyzőiről már írtunk nektek, beszámoltunk róla, ki milyen érzésekkel készülődik a HunGarian Baja-ra. Nos, elöljáróban csak annyit mondanánk, hogy a világkupára készülő magyar motorosok nem kevésbé izgatottak a verseny előtt!

Hodola Richárd a világkupa mezőnyébe nevezett, így értelemszerűen nagyon komoly kihívás vár rá. Elmondása szerint kiemelkedően erős edzésmunkát végzett, így nem tervezi, hogy megijed a sztárparádétól:

„Rettentő erős mezőny gyűlt össze a motorosok között, ezért nem is határoztam meg konkrét elvárásokat sajátmagammal szemben. Az edzéseimet nagyon keményen meghúztam, így erőnlétileg egészen biztosan nem lesz majd gond. Magyarországon a HunGarian Baja a legnívósabb tereprali rendezvény, amin rajthoz állni mindig megtiszteltetés. A legjobb és leggyorsabb versenyzők indulnak el itt, akikkel nagy élmény a közös szereplés – talán ez az, ami a legjobban megfog engem a dologban. Ennek megfelelően mindent beleadok, szombat estére kiderül, ez mire volt elég.”

Horváth Lajos „Laller” egy híján az összes HunGarian Baja-n részt vett, ennek megfelelően nyugodtan hívhatjuk őt korelnöknek. Laller a 15.-re stílusosan készül: saját gárdájával indul, ahol legnagyobb hazai motoros csapatként három versenyzővel támadnak:

„Mind egyéni versenyzőként, mind csapatként szeretném, ha jól funkcionálnánk, és eredményesek lennénk. Úgy gondolom, Kárpáti Petivel nagyon összekovácsolódtunk a Hellas Rally-n, és bár volt egy hosszabb szünet, igyekszünk ott folytatni, ahol Görögországban abbahagytuk. Remek hír, hogy Pajer Csabi is csatlakozik hozzánk, nagyon büszke vagyok rá, hogy a nehéz időszak után újból motorra ül. Egy világkupafutamon minden versenyző nagyon igyekszik, és szeretne komoly teljesítményt letenni az asztalra. Én sem gondolkodom máshogy, így a kategóriám dobogójára felérni igazán örömteli lenne, de a srácok sikereinek is ugyanúgy örülnék!”

Kárpáti Péter első HunGarian Baja szereplésére készül, de ez korántsem jelenti azt, hogy feltartott kézzel indul a csatába:

„Nem indultam még világkupafutamon, de azt látom, hogy borzasztóan erős lesz a mezőny és a ránk váró kihívás is embert próbálónak ígérkezik. Dakaros szereplők, nagymenők, remek versenyzők vesznek majd körül bennünket, akikkel nagyon nagy dolog lenne felvenni a tempót. Természetesen a reális cél az, hogy versenyezzek, végigcsináljam a HunGarian Baja-t, ezzel is felkészüljek a világ legnagyobb hosszútávú kihívásra, a Dakar Rally-ra. A verseny rövidségéből adódóan az átlagosnál talán többet lehet vállalni, így én is megpróbálom majd minél jobban megnyomni.”

Pajer Csaba rutinos Baja-s, de idáig kerülte őt a szerencse, ráadásul az elmúlt időkben az egészségével is sokat küszködött a tehetséges versenyző. Ám konzekvens, példamutató munkával újra felépítette magát, és most extra motivációval fut neki a világkupás megmérettetésnek:

„A gerincemmel voltak problémák, egy csigolyasérüléssel küszködtem, így sajnos hosszú időt ki kellett hagynom. Az orvosok nem sok jóval kecsegtettek, azonban én nem adtam fel: konzekvens munkával megerősítettem a gerincoszlop körüli izmokat, valamint a hasfalamat. Most jelen pillanatban tünetmentes vagyok, és nagyon várom már a világkupát: a HunGarian Baja tulajdonképpen egy főpróba is lesz nekem. Felépültem, jól érzem magam, húzni fogom a gázt, ahogy csak tőlem telik. A dobogó valamelyik fokára szeretnék odaérni! A korábbi versenyeken mindig közbeszólt a sors, hol defektet kaptam, hol a technika makacsolta meg magát. Remélem, most minden összeáll majd egy jó eredményhez!”

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ