A hosszútávú versenyzés aranykora

A hosszútávú versenyzés aranykora

MEGOSZTÁS

A Hungaroring Classic hétvége legnépesebb kategóriája a Classic Endurance Racing volt, ők nem is fértek volna el a pályán, így két külön futamra osztották őket.Az első kategóriában vannak a hatvanas évektől a hetvenes évek derekáig, a másodikban pedig a 70-es 80-as évek jellemző versenyautó.

A C.E.R. 2017-ben ünnepli a 14. szezonját. A versenyek, amelyek
során a pilóták és autóik felidézik az endurance-versenyzés aranykorát, fantasztikus sikert arattak Európa-szerte, ami által a sorozat a historic-versenyek egyik legfontosabb és leglátványosabb részévé vált. Ezt bizonyítja, hogy 2015-ben a sorozat megkapta az Év versenysorozata díjat a Nemzetközi Historic Motoring Díjátadón.
A Classic Endurance Racing tehát 2004 óta szerveződik, s idézi fel a klasszikus megbízhatósági versenyek hangulatát, amelyeket 1966 és 1981 között rendeztek meg, s amelyek világ motorsportjának hőskorát jelentették. A korszakot a következő autók fémjelezték : Ford GT40, Porsche 910 és 917, Ferrari 512Ss és Ms, no és persze a BMW M1-ről sem szabad megfeledkezni. Olyan pilóták vezették ezeket az autókat,
mint Jacky Ickx, Henri Pescarolo, Gérard Larrousse vagy éppen Derek Bell. Rajthoz álltak a legendás Le Mans-i 24 órás viadalon, és természetesen száguldottak Európa más híres versenypályáin is a sportautó-világbajnokságon.

Hungaroring Classic Endurance Racing 1 Kat

Flickr Album Gallery Powered By: Weblizar

Hungaroring Classic Endurance 2 Kat

Flickr Album Gallery Powered By: Weblizar

 

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ