Horváth Lajos első napja a bolgár rallyn!

Horváth Lajos első napja a bolgár rallyn!

MEGOSZTÁS

Ha kalandosan is, de végül rendben elrajtolt a bolgár rallyn Horváth Lajos. A háromnapos FIM Eb futam ma a második szakaszába lépett, az úgynevezett maratoni távval.

Kőváry Barna egyszer azt mondta: Nem célba érni nehéz, hanem eljutni a rajtig… Laller mesélt nekünk ezzel kapcsolatos élményeiről és az első nap konzekvenciáiról:

“A magyar határon megélt öt órás várakozás és a nehéz út végeztével tovább folytatódtak a kalandjaink. Kaotikus állapotok vannak, már ami a versenyrendezést illeti, az Európa bajnokság ellenére nem vették túl komolyan a dolgokat a szervezők. Pénteken reggel technikai és adminisztratív átvétellel kezdtünk, majd következett a prológ. Szőlősben, búza és kukoricatáblák között mentünk, trükkös talajon. Magas fű, alatta nyomvályúk betonkemény talajjal és vízátfolyásokkal, majd egy régi katonai reptér jött makadám úttal, szintkülönbségekkel. Ebben a szakaszban páran el is hullottak. Ezután 126 kilométer várt (volna) a mezőnyre, ennek azonban a felét törölték, mondván a terepen mezőgazdasági gépek dolgoznak, és nem akarják, hogy találkozzunk velük…

Ennek végeztével visszamentünk a szervizparkba, majd be a városba, ahol megtartották a rajtceremóniát. Ma kétszer 138 km távot kell teljesíteni, és ezt is fele-fele lebontásban toljuk le. Az első etapban voltak technikai problémáim, mert bár az indulás előtt fékbetétet cseréltünk, ennek ellenére menet közben (!!) el-eltűnt a fékezőhatás. Este orvosoltuk a problémát, reményeim szerint rendben lesz a dolog. Jelenleg nagyon meleg van, a térdem is fájdogál, nehezen tudok felállni a nyeregben. Úgy gondolom, ez betudható az ülő testhelyzetben, utazással töltött éjszakának is. Ennek ellenére kíváncsian várom, mit sikerül kihozni a mai napból.” – zárta értékelését a Quebeck Laller Racing Team pilótája.

 

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ