Horváth Lajos brutális edzésekkel készül a Dakarra!

Horváth Lajos brutális edzésekkel készül a Dakarra!

MEGOSZTÁS

 

A Dakar rali nem egy hagyományos viadal az autó-motorsportok világában. Nem szokványos a technika, nem az a környezet sem, a pilótákra váró megmérettetések összessége igencsak eltér az átlagostól. Így a felkészülés során elvégzendő edzésmunka sem sorolható a leányálom kategóriába…

Ennek esett „áldozatául” Horváth Lajos terep-rally motoros, akinek a felkészülését még nézni is rossz. Laller és edzői stábja a januári Dél Amerikai kaland után együtt döntöttek úgy, hogy 180 fokot fordulnak, és profilt váltanak. Ha a cél a „földi pokol”, akkor az út is legyen ennek megfelelő: nagyobb terhelés, szinte zéró regenerálódással – mindezt heti hat napon, egyetlen rossz szó nélkül!

Természetesen a kínzásoknak megvan, illetve meglesz a jótékony hatása is, ezt a Dakaros is jól tudja:

„Mikor január végén visszatértem a Dakarról, a váci Royal Cross Gym munkatársaival közösen elhatároztuk, hogy egy kegyetlen, minden eddigit lepipáló edzésprogrammal állunk neki a következő kihívásnak. Ez heti hat napot, és napi három óra munkát jelent időben lebontva.

Dávid Erika és Klein István segítségével négy részre osztottunk minden etapot. Félóra bemelegítés, félóra nyújtással indítok, majd a második órában súlyzós, erő-állóképességet fejlesztő gyakorlatokat végzek. Ekkor a pulzusszám magasan tartása a cél, ezzel igyekszünk imitálni a motor nyergében töltött, folyamatos és megfeszített igénybevételt. Majd „levezetésnek” jön a legpörgősebb rész, melynek során minden elem maszkban zajlik, és játékos gyakorlatokkal készítenek fel a Dakaron rám váró magaslati levegőre, környezetre. Újabban Udvarhelyi Zoltánnal birkózni is szoktunk, ez nagyon hasznos, mert van benne bőven gimnasztika, ami növeli a hajlékonyságot, és megtanít jobban esni. Aktív pihenésként pedig hamarosan mindehhez még hozzájön a rengeteg bringázás mellett a motorozás is!” – meséli Laller, aki térdműtétjéből felépülve már gondolatban a Hellas Ralin jár.

Két hét múlva pedig testben is megérkezik Görögországba a Quebeck Laller Racing Team pilótája, hogy alapos tapasztalatokat szerezzen a komoly kihívást jelentő sziklás-mély talajon zajló versenyen!

Írta: Tóth Krisztián Márk

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ